Bayern München – Turbine Potsdam 1-0

Bayern München vann under fredagskvällen den oerhört viktiga toppmatchen mot Turbine Potsdam med 1-0 och tog ett stort steg mot Champions League. Det var en chansfattig match med mer kamp än skönsspel där oavgjort kanske hade speglat matchbilden bättre.

Turbine Potsdam bjöd inte på samma energi och intensitet som i segermatchen mot Wolfsburg förra helgen men pressade ändå Bayern tillräckligt bra för att de inte skulle få igång sitt fina passningsspel och hade ett litet övertag i första halvlek som dock förblev mållös.

Bayern München hade lite bättre kontroll i andra halvlek men hade fortsatt svårt att få igång sitt spel när vanligtvis så passningsskickliga mittfältsduon Leupolz och Behringer skänkte bort bollar till höger och vänster.

Supertalangen Vivianne Miedema, som haft det lite småtufft ett tag och hämmats lite av skador visade lite klass med kvarten kvar av matchen när hon gjorde bort ett par spelare i straffområdet. Det blev dock en dribbling för mycket men bollen letade sig fram till Dagný Brynjarsdóttir som lyckades få in 1-0 (75′). Potsdam orkade inte resa sig efter det målet och fick inte till någon ordentlig slutpress i jakt på kvittering.

Matchens 5 främsta
1. Lia Wälti (Turbine Potsdam) – Potsdam-kaptenen var en av få som bjöd på riktigt fint passningsspel i matchen. Vann mycket boll på det centrala mittfältet där hon överglänste de tyska landslagsspelarna.
2. Dagný Brynjarsdóttir (Bayern München) – Det isländska nyförvärvet gjorde en ganska anonym första halvlek men hon växte i andra halvlek där hon på ett bättre sätt utnyttjade sin fysik…och inte minst satte det otroligt viktiga målet.
3. Gina Lewandowski (Bayern München) – Het i första halvlek och inblandad i många situationer både i offensiven och defensiven.  Hårt jobb matchen igenom.
4. Asano Nagasato (Turbine Potsdam) – Ny bra match av Nagasato som fortsätter att imponera på kanten. Många tuffa dueller med Lewandowski.
5. Viktoria Schnaderbeck (Bayern München) – Höll på att ställa till det i andra halvlek när hon sköt hål i luften men gjorde i övrigt på nytt en mycket bra insats i mittförsvaret och inte minst så räddade hon laget från ett baklängesmål när målvakten Korpela misslyckades med att spela libero i första halvlek.

Segern innebär att Bayern München (44p) behåller sin andraplats när samtliga topplag nu har spelat 18 av 22 matcher. Man har bortamöten mot bottengängen SC Sand och Herforder SV samt hemmamöten mot mittenlagen USV Jena och SGS Essen kvar och goda möjligheter till full pott.

VfL Wolfsburg (45p) möter som bekant FFC Frankfurt (43p) i den sista omgången där sannolikt ligan kommer att avgöras. För Turbine Potsdam (40p) innebär förlusten med största sannolikhet att man nu missar Champions League.