Bayern München – Vfl Wolfsburg 0-0

Dagens tyska seriefinal mellan Bayern München och VfL Wolfsburg slutade 0-0. Det var en match som inte bjöd på så mycket skönspel eller målchanser utan mer på hård kamp. Bayern München hade ett ganska klart spelövertag med större bollinnehav matchen igenom utan att direkt skapa särskilt mycket. Wolfsburg spelade, sin vana trogen, ett snabbt omställningsspel men fick det aldrig riktigt spelet att flyta.

Lagen hade bara ett riktigt bra läge var i första halvlek. Wolfsburg fick sitt när Raffaela Manieri gjorde en galen hemåtpassning som motståndarna dock inte lyckadesutnyttja den. Nilla Fischer ordnade Bayern Münchens chans när hon liggandes i straffområdet petade hem bollen till målvakten, något som domaren bedömde som avsett tillbakaspel med indirekt frispark som följd bara några meter från mållinjen. Målvakten Almuth Schult gjorde dock en strålande reflexräddning med knät på Melanie Behringers frispark som hon nog borde försökt skicka upp i nättaket.

Andra halvlek fortsatte med en liknande matchbild och Bayern München fortsatt som spelförande lag. Chanserna uteblev dock även nu mot det oerhört stabila Wolfsburg-försvaret. I matchens slutskede fick Vanessa Bernauer ett fantastiskt läge att avgöra matchen för Wolfsburg men Korpela i motståndarmålet gjorde en superräddning och lyckades reflexrädda bollen ribba ut.

Resultatet innebär att att tabelltoppen ser ut så här: 1. Wolfsburg 39p, 2. Bayern München 37p, 3. FFC Frankfurt 34p, 4. Turbine Potsdam 34p. Övriga är ljusår efter.

Matchens 5 främsta
1. Melanie Leupolz (Bayern München) – Melanie Leupolz fantastiska säsong fortsätter. Så otroligt stark, smart och passningssäker på det centrala mittfältet redan nu vid 20 års ålder. Helt klart matchens gigant.
2. Almuth Schult (VfL Wolfsburg) – Ett insläppt mål hittills  på hela säsongen i ligan säger en hel del om lagets defensiva stabilitet. Reflexen på den indirekta frisparken var absolut matchavgörande.
3. Tinja-Rikka Korpela (Bayern München) – Lika fina reflexer visade finska Korpela i matchens slutskede där hon räddade sitt lag. Gav i övrigt som vanligt ett mycket stabilt och säkert intryck.
4. Viktoria Schnaderbeck (Bayern München) – Mångsidiga österrikiskan spelade idag i mittförsvaret och gjorde en mycket bra match. Lugnt och tryggt löste hon de flesta situationerna och hade gott om fina uppspel.
5. Lena Goeßling (Vfl Wolfsburg) – Inte helt i toppslag och det var länge oklart om hon skulle starta idag. I ett ovanligt blekt Wolfsburg var hon ändå den som höll ihop laget och lervererade en del läckra pass som lagets offensiv inte kunde tas till vara på denna dag.

Bra match också av Nilla Fischer i Wolfsburg-försvaret även om hon ett par felbedömningar i matchen.  Däremot gjorde Wolfsburgs japanska anfallsförvärv Yuki Ogimi en ganska blek insats och byttes ut i andra halvlek.  Växte in i matchen gjorde däremot Bayerns isländska nyförvärv Dagný Brynjarsdóttir i en offensiv mittfältsroll där hon vann mycket boll i andra halvlek.

Startelvor
Bayern München: Korpela – Manieri, Schnaderbeck, Abbé – Lewandowski, Behringer, Brynjarsdóttir, Leupolz, Maier – Bürki, Stengel.
Wolfsburg: Schult – Bunte, Peter, Fischer, Wensing – Müller, Goeßling, Bernauer, Blässe – Popp, Ogimi