BeNe-League: Ajax-Twente 2-2

Det var stormöte i BeNe-League Orange ikväll när storsatsande Ajax tog emot serieledande Twente. Ajax, som har varit lite av en besvikelse i år, är ännu inte klara för mästerskapsserien BeNe-League A dit seriens fyra främsta lag når. Twente däremot har gått som tåget och var inför kvällens match obesegrade.

Ett klart mer samspelt Twente dominerade spelmässigt långa stunder i första halvlek men hade  svårt att skapa farliga lägen mot ett starkt Ajax-försvar, som vanligt anfört av lagkaptenen Daphne Koster. Det var istället Ajax som i snabba omställningar skapade lägen och gjorde mål. Det är inte utan att man får lite Manon Melis-vibbar av snabba Mandy Versteegt. 22-åringen hotade Twente-försvaret gång på gång med sin snabbhet och satte både 1-0 och 2-0 i första halvlek.

bene13I andra halvlek kändes det som att Ajax hade bra kontroll på händelserna men Sherida Spitses reducering till 2-1 med kvarten kvar gav åter matchen lite nerv och det dröjde inte heller innan kvitteringen till 2-2 kom genom Vera Berends. Därmed tappade Ajax viktiga poäng i kampen med Telstar om den sista platsen till BeNe League A. Telstar gjorde sitt och körde över PEC Zwolle med hela 7-0 och gick upp på samma poäng som Ajax, dock med en match mer spelad. Ajax bör kunna fixa fjärdeplatsen i sina återstående matcher mot Heerenveen och PEC Zwolle. Heerenveen nådde 1-1 mot PSV och ADO Den Haag besegrade Utrecht med 4-0 i kvällens två andra matcher.

Relaterade inlägg: Viktig seger för AjaxInför BeNe League 2012/2013Lagen till BeNe League klara