Damallsvenskan 2014: Omgång 18

2014-09-21 Vittsjö GIK – Umeå IK  1-0
30’ Ross  – Publik: 481

2014-09-21 Piteå IF – KIF Örebro  1-0
44’ Pedersen – Publik: 763
Tung förlust för KIF Örebro som nu definitivt tappade greppet om andraplatsen. En olycksminut där laget fick mittbacken Sara Nordin utvisad och June Pedersen dunkade in den efterföljande frisparken blev matchavgörande.

2014-09-21 Eskilstuna United – FC Rosengård  0-4
49’ Mittag , 56’ Mittag, 58’ van de Ven, 76’ Bachmann – Publik: 2 563
Eskilstuna United gjorde en fin första halvlek där man spelar ganska jämt med de regerande mästarna. Det bjöds inte på särskilt många målchanser åt något håll. Början av andra halvlek blev ödesdiger för hemmalaget där två svaga målvaktsingripanden av Emelie Almesjö gjorde att bortalaget kunde gå upp i tvåmålsledning. Rosengård hade därefter full kontroll på matchen och segern var odiskutabel. Ur landslagssynpunkt så noterar jag trots fyra insläppta en ganska bra defensiv insats av Sara Thunebro men i övrigt var det inte någon som direkt utmärkte sig.

2014-09-21 AIK – Jitex Mölndal BK  1-0
88’ Sjölander – Publik: 218
AIK vann jumbofinalen efter ett sent mål och skickade Jitex ner i Elitettan. Jitex har nu inte många chanser kvar att undvika bottenrekordet som poänglöst lag genom en hel damallsvensk säsong.

2014-09-22 Kristianstads DFF – Linköpings FC 1-0
67’ Marija Banusic  – Publik: 270
Linköping lyckades inte utnyttja att KIF Örebro förlorade utan kampen om andraplatsen är fortsatt vidöppen. Marija Banusic avgjorde på nytt en match för hemmalaget vars taktiska förändring till att spela 3-4-3 blev lyckosam. Dyster publiksiffra trots en fin femteplats för laget.

2 svar till “Damallsvenskan 2014: Omgång 18”

1. Skulle Jitex gå poänglösa genom Damallsvenskan i år, blir laget inte först med detta. Strömsbro IF lyckades inte ta någon poäng i Damallsvenskan säsongen 1990, med målskillnaden 7-72 på 22 matcher.

2. Å vips har Kif Örebro allt i egna händer igen..
    Svänger snabbt och en enormt spännande avslutning om andraplatsen.