Damallsvenskan 2015, omg. 10

2015-07-25 16:00 Kristianstads DFF – Vittsjö GIK  3-1
(10’ Margrét Lára Viðarsdóttir , 23’ M L Viðarsdóttir, 89’ Olivia Welin – 90+1’ Johanna Ejdelind)
Vittsjö inledde matchen piggt men deras spel kom helt av sig när istället Kristianstad tog ledningen. Därefter tog Kristianstad över spelet totalt och spelade resten av halvleken säsongens bästa fotboll med stabilt försvarsspel och frejdigt anfallsspel med en del fina kombinationer. Andra halvlek var spelmässigt klart jämnare och Vittsjö hade en del lägen att reducera. Sammantaget dock en rättvis seger för hemmalaget.

Matchens 3 främsta
En gedigen laginsats låg bakom segern för hemmalaget där de flesta hade en ganska bra dag.
1. Margrét Lára Viðarsdóttir (Kristianstads DFF) – Säkrade på egen hand segern med ett skott från långt håll som överlistade Cecilie Breil Kramer som var tillbaka i Vittsjö-målet. På en av de många hörnor laget skapade i första halvlek skickade sedan dagens födelsedagsbarn Margrét Lára Viðarsdóttir bollen rakt i mål till 2-0.
2. Elisa Viðarsdóttir (Kristianstads DFF) –  Närmast felfri i defensiven och härlig attityd i 90 minuter, men kunde kanske jobbat hem bättre vid reduceringen på tilläggstid.
3. Amanda Edgren (Kristianstads DFF) – Nyttig för KDFF i år. Började på det centrala mittfältet, flyttades ut på kanten i andra halvlek och avslutade som ensam anfallare. Ett par härliga sololöpningar i första halvlek och assist till tredje målet.

2015-07-26 13:00 Mallbackens IF Sunne – Umeå IK  0-0
Inte helt oväntat mållöst mellan två lag som är väldigt uddlösa framåt just nu. Spelmässigt var matchen också mycket jämn men inte swärskilt välspelad. Klart övertag för UIK vad gäller målchanser. Båda lagen hade lägen att avgöra i andra halvlek där Mimmi Larsson hade friläge och sköt knappt utanför för Mallbacken. Umeå hade fler chanser och bl.a. när Lina Hurtig nickade utanför knappa metern från mål samt fick ett mål bortdömt för offside i slutminuterna.
1. Jennifer Falk (Mallbacken) – Ny riktigt bra match av Falk med flera fina räddningar och allmänst säkert spel.
2. Rita Chikwelu (Umeå IK) – Som vanligt stark bollvinnare men också den som stod för det kreativa i UIK-
3. Eilish McSorley (Mallbacken) – Inget fel på inställning hos skotskan som vann väldigt mycket boll för Mallbacken på mittfältet.

2015-07-26 14:00 Piteå IF – Linköpings FC 2-0
(1’ Elin Johansson, 26’ Pauline Hammarlund)
Se separat inlägg

2015-07-26 17:00 FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 2-2
(59’ Kirsten van de Ven , 90’ Natasa Andonova – 51’ Elin Rubensson,
78’ Marlene Sjöberg)
Göteborg var nära att ta sin första bortaseger mot Rosengård någonsin men en målvaktstabbe och en sen frispark gjorde att hemmalaget räddade poäng. Det var dock rättvist i en spelmässigt oväntat jämn match mdär båda laget hade gyllene lägen att avgöra.

Skador, truppförändringar och positionsbyten har ställt till det för Rosengård. Man har inte just det snabba och effektiva kortpassningsspel man ofta visat upp de senaste åren och man har inte heller en Anja Mittag som avgör även när spelet haltar en del. Therese Sjögran tvingades göra  comeback i andra halvlek.

1. Elin Rubensson (K/Göteborg FC) – Duktig både offensivt och defensivt matchen igenom. Målskytt dessutom.
2. Marlene Sjöberg (K/Göteborg FC) – Stabil i defensiven och tog initiativ i offensiven och satte på egen hand lagets andra mål efter att ha snott åt sig bollen på mittplan sprintat mot mål och skickat upp bollen i krysset.
3. Natasa Andonova (FC Rosengård) – Börjar komma in i Rosengårds spelsätt nu och var involverad i mycket. Mycket viktig och snygg kvittering på frisparken i sista minuten.

2015-07-27 19:00 Eskilstuna United – Hammarby IF  3-1

2015-07-28 19:00 KIF Örebro – AIK  1-0
(52′ Lisa Dahlkvist)
Ingen match som går till historien som någon av de mest underhållande. I skadedrabbade AIK fick Sarah Fredriksson göra comeback och lgaget götr ändå en ganska bra första halvlek där man mycket väl hade kunnat få in ett ledningsmål. När hemmalaget sedan fick in sitt mål i början av andra halvlek tog man över totalt och segern var rättvis, men KIF Örebro imponerar inte.
Inte många som imponerade i denna match.
1. Lisa Dahlkvist (KIF Örebro) – Lagets nya stora matchvinnare avgjorde igen.
2. Julia Spetsmark (KIF Örebro) – Har inte fått ut så mycket av sitt spel i år men ikväll var det full fart och hårt jobb på högerkanten hela matchen. Finns dock mer att önska av avsluten.
3. Jessica Thorin (AIK) – På AIKs högerkant var Thorin tillbaka från skada och hon kommer nog kunna bli viktig för laget under hösten. Slarvade aldrig med bollen som så många andra gjorde denna dag.