Elitettan 2015, omg. 18

2015-08-15 15:00 Kvarnsvedens IK – Älta IF  4-0
(7’ Tabitha Chawinga, 44’ Elin Danielsson, 76’ Chawinga, 90+2’ Chawinga)
Med tre nya mål är Tabitha Chawinga uppe på fantastiska 30 mål på 18 omgångar. Femton raka matcher utan förlust för laget nu.

2015-08-15 15:00 IK Sirius – IFK Kalmar  0-2
(57’ Amanda Fredriksson, 90’ Mathilda Johansson Prakt)
Nykomlingen IFK Kalmar hakar envist på i toppen medans IK Sirius fortsatt inte lyckas besegra de andra topplagen.

2015-08-15 15:00 Hovås Billdal IF – Bollstanäs SK  1-0
(43’ Pernilla Milton)

2015-08-16 13:00 Östersunds DFF – IF Limhamn Bunkeflo  2-5
(58’ Laylla Da Cruz, 76’ Anna Jonsson – 2’ Josefine Rydle , 12’ Rydle, 28’ Rydle, 44’ Saga Ollerstam, 90’ Mia Persson)
Gästerna var tämligen överlägsna i första halvlek där man gick fram till ointagliga 0-4 med ett äkta hat-trick av Josefine Rydle.

2015-08-16 15:00 Djurgårdens IF  – Lidköpings FK  5-1
(18’ Matilda Rosqvist, 39’ Madeleine Stegius, 41’ Mia Jalkerud, 66’ Jalkerud, 70’ Alexandra Höglund – 28’ Sandra Lagerbratt)

2015-08-16 15:30 Kungsbacka DFF – Sunnanå SK  1-0
(29’ Julia Strahl)
Efter trtetton segerlösa matcher på raken bröt Kungsbacka sin negativa trend och tog en mycket viktig trepoängare. Bara en poäng upp till Jitex över strecket nu men man komme ratt få det tufft då man har ett lite tuffare spelschema jämfört med främsta konkurrenterna Jitex och Älta.

2015-08-16 16:00 QBIK – Jitex Mölndal BK
(55’ Hannah Kimsey, 60’ Elsa Hellstrand, 70’ Kimsey, 72’ Hellstrand, 81’ Emelie Andersson – 35’ Sara Nilsson, 39’ Roosa Ariyo, 52’ Ida Andersson)
QBIK stod för årets värsta vändning när man på 26 minuter vände 0-3 till 5-3 i andra halvlek. En mycket viktig vändning i bottenstriden dessutom och med andra raka segern så har QBIK kommit upp på lite säkrare mark. Jitex å sin sida är nu åter bara en poäng över strecket.