Elitettan 2015, omgång 1

Det var tippade jumbon, nykomlingen Lidköpings FK, som fick inleda Eitettan 2015 när man hemma tog emot den stora seriefavoriten Djurgården. Lidköping stod emot bra i första halvlek även om man släppte till en del chanser för motståndarna. I andra halvlek orkade man dock inte stå emot när Mia Jalkerud vaknade och dundrade in 6 (!) mål. Förra årets skyttedrottning tog ett srt steg mot en ny titel. Slutresultatet 0-6.

IFK Kalmar är tillbaka i Elitettan och borde nog ha besegrat IK Sirius idag, men matchen slutade 0-0. Lagets offensiv har jag varnat för men där saknades kylan idag när laget skapade tillräckligt bra lägen för att vinna. Spelmässigt annars ganska jämn match och det var främst två stabila försvar som levererade inför 447 åskådare.