Elitettan, omgång 6

Sunnanå åkte på sin andra raka förlust när man i sitt andra raka toppmöte föll hemma mot Kvarnsveden med 0-1. Elin Danielsson, Kvarnsvedens mest pålitliga målskytt de senaste åren, satte segermålet i mitten av första halvlek efter att ha snappat upp en snedspark av Sunnanåmålvakten Susanne Nilsson. Nilsson revancherade sig något genom att rädda Petra Larssons straff men det blev alltså förlust ändå.

Hammarbys framfart har kommit av sig lite efter den målglada säsongsstarten och idag fick man ”bara” 1-1 borta mot QBIK. Lagets nya stora målskytt, Olga Ekblom, räddade poängen då hon satte kvitteringen strax efter att Ida Lidqvist gett QBIK ledningen i matchen i mitten av andra halvlek.

På tal om stora målskyttar så blev skytteligaledaren Michaela Johnsson mållös denna gång, men så var varken hon eller Emma Stålhammar med när deras Limhamn Bunkeflo ändå besegrade Älta IF med 3-2. Älta saknade dock bl.a. både Elaine och Lollo Fors.

IS Halmia tog sin första seger i Elitettan när man på hemmaplan besegrade Bollstanäs med klara 5-1 i nykomlingsmötet. F19-landslagets Amanda Johnsson Haahr satte två av målen. Bollstanäs tränare Linda Fagerström kom in i halvtid vid ställningen 3-0 men lyckades inte vända det hela. Tredje nykomlingen, Brommapojkarna, åkte på sin sjätte raka förlust när man föll hemma mot IK Sirius med 1-5.

Hovås Billdal var på väg mot seger mot serieledande Mallbacken efter ett tidigt mål av Pernilla Milton. Mallbackens Mimmi Larsson hade dock andra planer och under matchens sista tio minuter satte hon två mål som innebar vändning till 1-2 och Mallbackens sjätte raka seger. Djurgården hade inga problem mot bortasvaga Umeå Södra som besegrades med 4-0 efter mål av Sofia Nilsson, Alexandra Höglund och Madeleine Stegius x 2.