EM-kval: Island imponerar

En jämn gruppfinal trodde man på i grupp 1 när Skottland och Island möttes. Isländskorna var dock klasser bättre än sina motståndare och slutresultatet skrevs till hela 0-4.   Imponerande laginsats av bortalaget och spelare som Kim Little, nyligen utsedd till bäst i världen av BBC, och formstarka Jane Ross var under långa perioder osynliga när ett aggressivt Island pressade och stressade sönder hemmalagets spel helt.

Tidigt ledningsmål för Island i första halvlek där Skottland inte skapade någonting. Skotskorna spelade upp sig i andra halvlek i jakt på kvittering men straffades istället brutalt med tre snabba isländska mål. Målen: 9′ Gísladóttir, 62′ Þorsteinsdóttir, 65′ Jónsdóttir, 69′ M. Viðarsdóttir.  Se samtliga mål: http://ruv.is/frett/island-for-lett-med-skotland

Matchens 3 främsta
Fräsmt en stark laginsats av det isländska laget där åtta spelare i startelvan spelar eller har spelat i damallsvenskan.
1. Glódís Perla Viggósdóttir (Island) – Hon har imponerat i Damallsvenskan och var matchens gigant. Slog bort ett par uppspel men var i övrigt felfri och alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Fyller 21 denna månad.
2. Hólmfríður Magnúsdóttir (Island) – Var på riktigt spelhumör och snurrade vilt med motståndarförsvaret på sin högerkant. Hårt jobb i defensiven också.
3. Sara Björk Gunnarsdóttir (Island) – Med bra passningsspel och mycket hårt jobb i 90 minuter håller hon ihop laget

Inga stora skrällar i EM-kvalet i övrigt de senaste dagarna men några resultat sticker ut. Fankrike hade det oväntat svårt att göra mål på Grekland och vann tillslut med bara 1-0. Norge lyckades inte avgöra sin grupp men med 2-2 hemma mot ett starkt Österrike behåller man kommandot i gruppen. Finland besegrade Irland med 4-1 och har ett klart grepp om andraplatsen i gruppen bakom Spanien.

Alla resultat hos UEFA

4 svar till “EM-kval: Island imponerar”

• Ouch, den var lite hård, men stämmer kanske delvis. Hon har ju exempelvis inte alls klivit fram när man spelat play-off till mästerskap tidigare. Sedan är det väl säkert så att hon som ganska tydlig stjärna i laget också är extra hårt uppvaktad av motståndarna.

1. 2xvidarsdottir viggosdottir kristiansdottir gisladottir 2xgunnarsdottir vem är den åttonde?