Europanotiser 16/12

Frankrike: PSG vann idag komfortabelt över Saint-Étienne. Kosovare Asllani blev inbytt i slutet av andra halvlek och på övertid utnyttjade hon motståndarnas slarviga försvarsspel och gjorde 4-1, vilket blev slutresultatet. PSG dominerade totalt i första halvlek och bjöd stundtals på fint anfallsspel och ett par snygga mål. Saint-Étienne vägde lite för lätt men jämnade ut splet något i andra halvlek, men var aldrig nära poäng i matchen. Montpellier mötte oväntat tufft motstånd men vände och vann med 2-1 hemma mot jumbon Toulouse efter två mål av Viviane Asseyi. Vanligtvis ganska målsnåla Guingamp fick rejäl fart på målskyttet när man körde över Arras med 7-0. Tre mål av Maud Hurault. Arras har nu släppt in mindre smickrande 20 mål på två matcher.

Spanien: Ett mål i slutminuten av Marta Corredera räddade nog FC Barcelonas guldchanser när man idag besegrade Espanyol med 1-0 i det heta Barcelona-derbyt. Därmed är avståndet fortsatt fem poäng upp till Athletic och två poäng upp till Atlético Madrid som båda vanna sina matcher. Avståndet neråt för Barcelonas del ökade dock då både Levante och Rayo Vallecano tappade poäng och de båda lagen kan nog definitivt säga hejdå till guldstriden.