Europanotiser 27-28 september

Finland: U20-landslagets Ria Öling såg till att TPS tog en överraskande seger med hela 6-2 mot PK-35 idag. Hon gjorde hela fem mål matcher och försämrade kraftigt PK-35s chanser att återta guldet. Man får nog gå väldigt långt tillbaka för att hitta en match där laget släppte in sex mål och nu har främsta rivalen Åland United klart guldläge.  Åland United vann idag den tuffa bortamatchen mot Honka med 3-2 och toppar slutspelsserien med fyra poängs marginal när bara tre omgångar återstår.

Frankrike: Montpellier föll i samtliga möten mot övriga tre topplag förra året och årets säsong har börjat på samma spår. I förra omgången föll man klart borta mot Lyon och i dagens hemmamatch blev det en knapp förlust mot PSG med 0-1. Lindsey Horan satte segermålet ett par minuter före full tid. Linda Sembrant och Sofia Jakobsson startade för Montpellier och Caroline Seger och Kosovare Asllani för PSG.

Italien: Regerande ligamästarna Brescia tog hem Supercupen genom att besegra cupmästarna Tavagnacco med 5-4 efter straffar. Ställningen var 1-1 efter full tid efter att nyförvärvet Gloria Frizza gett Tavagnacco ledningen i mitten av andra halvlek men storskytten Daniela Sabatino kvitterat med knappa tio minuter kvar. Maria Karlsson gjorde tävlingsdebut i sin nya klubb Brescia och satte en av straffarna.

2 svar till “Europanotiser 27-28 september”

1. Beskrivningen av finska ligans slutspel ärr fel. Man spelar en enkel serie om 5 matcher och har med sig poängen från grundserien. Således leder Åland United nu med 4 poäng. Se även Damfotboll.com.