Europanotiser

Frankrike: Lotta Schelin fick gå mållös av planen när Lyon besegrade Saint-Étienne med 3-0 i dagens Rhône-Alpes-derby i franska D1. Elise Bussaglias fullträff strax utanför straffområdet till 1-0 var matchens behållning. Bussaglia hade även en straff i stolpen i första halvlek. Annars kunde man också konstatera att den av franska landslaget ständigt bojkottade mittfältaren Amandine Henry är alldeles grym också som offensiv högerback som var hennes roll för dagen. Kosovare Asllani fortsätter att leverera i Frankrike. Idag gjorde hon ett av målen (2-0) när laget enkelt besegrade Rodez med 5-0.

Italien: Helgens toppmöte i Italien mellan Tavagnacco och Bardolino Verona i Udine slutade 1-1. Ett resultat som säkert Verona är väldigt nöjda med eftersom man redan tidigt i första halvlek fick Carolina Pini utvisad. Veronas måltjuv Christiana Girelli gav ändå laget ledningen men Elisa Camporese kvitterade för hemmalaget. Både Stephanie Öhrström och Maria Karlsson spelade hela matchen för Verona som på onsdag tar emot Malmö i returen i Champions League fär man har ett 0-1-underläge att hämta upp.

Skottland: Idag spelades sista omgången i SWPL, Scottish Women’s Premier League, Skottlands högstaliga. Glasgow City säkrade sitt sjätte raka guld redan för flera veckor sedan. Den imponerande, men för serien mindre bra, målskillnaden blev till slut 143-10. Enda förlusten (0-3) under säsongen kom mot Forfar Farmington. I verklighetern slutade dock matchen med Glasgow-seger 5-0 men man använde in icke registrerad spelare och fick en förlust som straff.  De extra poängen blev värdefulla för Forfar Farmington som låg fyra inför sista omgången man som genom seger över Aberdeen idag passerade både tvåan Celtic och trean Hibernian som möttes och spelade oavgjort.