F17: Polen vann finalen

Polen vann finalen av F17-EM genom att besegra Sverige med 1-0Ewelina Kamczyk satte segermålet i första halvlek. Sverige var annars det spelförande laget under stora delar av matchen men hade inte skärpan i motståndarnas straffområde. Det stressades och slarvades också stundtals alldeles för mycket från Sveriges sida. Sverige hade flera ramträffar och borde nog också ha fått en straff i andra halvlek när polska målvakten överföll Jennifer Karlsson. Tung förlust för svenskorna som ändå gjort det bra och alltså tar Sveriges första medalj i F17-sammanhang.

Matchens lirare var helt klart Polens anfallare Ewa Pajor som vållade stora problem för det svenska försvaret.  Bra i Sverige var Linköpings Stina Blackstenius, framförallt i första halvlek medans Östers högerback Nellie Ohlsson spelade upp sig rejält i andra halvlek. Sirius Filippa Angeldahl visade stundtals klass på mittfältet.

Spanien var överlägsna i bronsmatchen där man besegrade Belgien med solklara 4-0. Spanien bjöd stundtals på ett passningsspel som svenska A-landslaget skulle ha svårt att prestera. Och hur bra ska inte Collerenses mittfältare Patricia Guijarro bli? Lysande bollbehandling och spelsinne och endast 15 år gammal.

3 svar till “F17: Polen vann finalen”

1. När var Blackstenius bra…?? Ett stolpskott efter en bra prestation när hon borde spelat snett bakåt….nja…

2. Signaturen ”åskådare” påminner inte helt osökt om hur en smått förgrämd person, hemmahörande i östra delen av landskapet (Norrköping) brukar låta när damfotboll är på tapeten. Kom igen, gläds åt att vi har Stina Blackstenius och systrarna Gyllander! 🙂