FFC Frankfurt – Bayern München 1-2

FFC Frankfurt förlorade för andra helgen i rad ett toppmöte när man idag föll hemma mot FC Bayern München med 1-2. Resultatet var rättvist då gästerna sett över hela matchen var det klart bättre laget även om halvlekarna hade helt olika ansikten..

Frankfurt spelade oerhört svagt i första halvlek och blev då utspelade efter noter av Bayern München som totalt dominerade matchbilden. Med säkert passningsspel och rörliga offensiva spelare skapade man en hel del chanser men det var bara på Frankfurt-defensivens misstag man fick utdelning.

Frankfurts målvakt Deserée Schulmann släppte en till synes onödig retur på ett långskott och Mana Iwabuchi tryckte in returen till 0-1 (15′). Nästa misstag stod annars så säkra Simone Laudehr för när hon framför mål nickade bollen rakt i gapet på Katie Stengel. Amerikanskan tilläts vända runt i straffområdet och skickade in 0-2 (21′).

Med halvtimmen spelad valde Frankfurt-tränaren att göra ett byte och Verónica Boquete kom in. Laget fick genast mer energi och lite bättre ordning på spelet. Den utvecklingen fortsatte i andra halvlek när man även flyttade upp Simone Laudeher från mittförsvaret till mittfältet och laget allt mer tog över spelet. Reduceringen kom på hörna när Verónica Boquete nickade in 1-2 (62′) efter en nickskarv från bortalaget.

Frankfurt tryckte sedan på för kvittering men några fler mål blev det inte. Nu har man fem poäng upp till Bayern München på andraplatsen och sju poäng upp till Wolfsburg (vann med 2-0 borta mot Freiburg) på första plats och blir väldigt tuff för Frankfurt att ta igen.

Matchens 5 främsta
Bortsett fem nedan nämnda spelare gjorde i stort sätt samtliga i Bayern München riktigt bra insatser.
1. Mana Iwabuchi (Bayern München) – Den lilla tekniska japanskan dominerade i första halvlek med fin bollbehandling och bra passningsspel. Uppmärksam och kvick när hon gjorde det viktiga ledningsmålet. Försvann lite i andra halvlek.
2. Melanie Leupolz (Bayern München) – 20-åringen gör aldrig en dålig match och dagens var inget undantag. Urstark defensivt jobb på mittfältet där hon också tog många bra offensiva initiativ.
3. Jessica Fishlock (FFC Frankfurt) – Den enda i Frankfurt som var med i matchen från start och var precis som förra helgen bäst i laget. Motsvarigheten till Leupolz med hårt defensivt jobb och bra initiativ i offensiven.
4. Vanessa Bürki (Bayern München) – Olycklig nick vid reduceringsmålet men Bürki gjorde i övrigt en mycket stark match med stenhårt jobb i 93 minuter både defensivt och offensivt.
5. Verónica Boquete (FFC Frankfurt) – Hade direkt effekt på lagets spel när hon blev inbytt och Frankfurt fick både energi och lyckades hålla i bollen. Gav dessutom laget nytt hopp när hon nickade in reduceringen.