Fiorentina nära guldet

Brescia hade idag chansen att krympa avståndet till serieledande Fiorentina till bara en poäng. Det lyckades man inte med utan föll hemma med 1-2.

Fiorentina var det klart bättre laget i första halvlek där man fulla energi pressade tillbaka motståndarna. Chansmässigt var det dock ändå ganska jämnt och halvleken slutade 1-1. Betydligt jämnare spel i andra halvlek där Brescia tog för sig mer. Fiorentina kunde ändå till slut avgöra matchen med ett lite slumpartat mål.

Matchens främsta
1. Alice Parisi (Fiorentina) – En Parisi i toppform blir något att se upp för för Sverige i sommarens EM. Hon dominerade på mittfältet i första halvlek där hon låg bakom det mesta av lagets spel och även vann mycket boll. Fick välförtjänt göra mål också på ett anfall som hon själv drog igång.

Målen (0-1 Parisi, 1-1 Gama, 1-2 Bonetti):

Med fyra omgångar kvar har Fiorentina sex poängs försprång och överlägsen målskillnad så allt talar för att man tar sin första ligatitel om några veckor.