Frankrike: Lyon-Montpellier 6-2

Precis som i Tyskland så var det idag också toppmöte i Frankrike där ettan Olympique Lyon tog emot tvåan Montpellier. Och precis som i Tyskland var det rivstart och full fart framåt från båda lagen som gällde. Montpellier fick en drömstart när lagets bästa spelare för dagen, Hoda Lattaf, gav gästerna ledningen alldeles i matchinledningen. Laget hann dock knappt fira målet innan Élodie Thomis hade kvitterat för Lyon och med bara dryga tio minuter spelade hade även Camille Abily hunnit  nicka in 2-1. Innan första halvlek var slut hade sedan Lotta Schelin lagt en  perfekt boll till Thomis som rundade målvakten och satte 3-1.

I andra halvlek fortsatte anfallsglädjen från båda lagen men Lyon hade bra kontroll på matchen. Lotta Schelin satte 4-1 med vänstern efter att ha sprungit gatlopp med bollen genom Montpelliers försvar och byttes sedan ut med kvarten kvar att spela.  Matchens lirare Élodie Thomis avslutade målfesten när hon satte sitt tredje mål för dagen till 6-2 och hon gjorde nog en av sina bättre matcher i karriären. Det känns som om hennes bollbehandling i hög fart har utvecklats rejält på senare tid. Känslan är att Montpellier saknar riktiga toppspelare på ett par positioner för att riktigt kunna utmana Lyon men laget håller helt klart hög klass även i år.

Kosovare Asllanis målstim i PSG fortsätter och idag gjorde hon ett mål och  fastställde slutresultatet 3-0 borta mot Yzeure. PSG gick med segern upp på andra plats i tabellen och ligger fyra poäng bakom Lyon som har full pott efter åtta matcher. Fyran Juvisy har med några stabila segrar kravlat sig upp bland topp 4 där man hör hemma och splittrade idag upp tabellen definitivt för den här säsongen genom att besegra femman Guingamp med 3-1.