Frankrike: PSG-Juvisy 2-1

d1feminineDet var toppmatch och Paris-derby i Frankrike idag när Paris Saint-Germain tog emot FCF Juvisy Essonne  i den viktiga kampen om den andra Champions League-platsen bakom suveräna Lyon.

PSG ägde mycket boll i inledningen men kom ingenstans mot ett välorganiserat och aggressivt Juvisy-försvar och skapade inte en enda målchans värd namnet under första halvlek. Juvisys anfallsspel var klart hetare och man fyllde på med många spelare i snabba omställningar. Det var också så 0-1– målet blev till när vänsterbacken Émilie Trimoreau fyllde på och hennes inspel snett inåt bakåt i straffområdet olyckligt styrdes i mål av PSG-målvakten Verónique Pons.

Ett ganska svagt målvaktsingripande av Juvisy-målvakten ledde i andra halvlek till kvittering när Lindsey Horan nickade in Annike Krahns frispark till 1-1 efter knappa timmen. Strax därefter blev Kosovare Asllani utbytt efter en ganska blek insats. Matchen böljade sedan fram och tillbaka när båda lagen gick för seger. Avgörandet kom med fem minuter kvar då Juvisy onödigt tappade boll på mittfältet till Shirley Cruz som passade Linda Bresonik som lobbade in 2-1. PSG ska vara nöjda med segern i en match där ett oavgjort resultat nog speglat matchbilden bättre. Juvisy stod upp mycket bra trots att man saknade både försvarsklippan Sandrine Dusang och storstjärnan Gaëtane Thiney. Sandrine Dusang gjorde för övrigt nyligen en intervju med domaren Jenny Palmqvist som går att läsa i Foot d’Elles (på franska)

Lotta Schelin blev tvåmålsskytt när hennes Lyon åter körde över motståndet. Målen betydde 5-0 och 8-0 i matchen mot nykomlingen Issy som slutade just 8-0. Montpellier tappade viktiga poäng i kampen om andraplatsen när man igår endast fick 1-1 hemma mot Guingamp trots ett tidigt ledningsmål och spel elva mot tio en lång stund i andra halvlek.  Precis som i övriga Centraleuropa fick ett par matcher i  ligan ställas in.

Tabelltoppen: Lyon 44p, PSG 37p, Montpellier 34p, Juvisy 33p, Guingamp 26p