Frankrike: PSG-Montpellier 3-1

frankrike13Paris Saint-Germain tog idag emot Montpellier i ett viktigt franskt toppmöte i kampen om andraplatsen bakom omöjliga Lyon. Den platsen tog PSG greppet om med en 3-1-seger efter bl.a. ett mål av Kosovare Asllani.

I första halvlek hade PSG full kontroll över spelet och man tog också ledningen med 1-0 som Linda Bresonik enkelt nickade in i öppet mål efter att Montpellier-målvakten varit helt ute och cyklat. Montpelliers offensiv var blek i första halvlek och Hoda Lattaf blev väldigt ensam när laget förökte anfalla. Trots full kontroll skapade dock PSG inte särskilt många målchanser.

Montpelliers inte helt 100% friska anfallsstjärna Marie-Laure Delie kom in i andra halvlek liksom Viviane Asseyi och det satte rejäl fart på lagets anfallsspel. Det dröjde heller inte länge innan kvitteringen till 1-1 lobbades in av Hoda Lattaf. Med målet tog matchen rejäl fart och båda lagen gick för seger.

Med dryga halvtimmen kvar inleddes några riktigt fina minuter för PSGs högermittfältare Kenza Dali. Först spelade hon snyggt fram Kosovare Asllani som enkelt satte 2-1. Strax därefter lobbade Kenza Dali själv in 3-1 och matchen kändes avgjord. Asllani hade därefter ett friläge men skottet gick klockrent i stolpen. Annars hade ”Kosse” lite svårt att komma till avslutslägen men stod för flera öppnande passningar och skarvningar och samarbetet med offensiva ytterbacken Laure Boulleau på vänsterkanten fungerade riktigt bra.

Det böljande spelet fortsatte när Montpellier jgade reducering men med tvåmålsledningen kunde PSG slappna av lite och hade ändå hyfsad kontroll. Jag har lite svårt att förstå (om det nu inte rör sig om skadebekymmer på alla tre) att man i Montpellier börjar med så väl Delie, Asseyi som Zohra Ayachi på bänken eftersom alla är väldigt giftiga i offensiven. Lite stor respekt för PSG kanske som man nu kommer få mycket svårt att komma ikapp i kampen om den andra Champions League-platsen. Ytterligare två matcher spelades idag: Toulouse tog säsongens första seger genom att besegra Saint Étienne med 1-0 och Arras besegrade Vendenheim med 2-0. Lotta Schelins Lyon var spelledigt denna helg.