Grupp B: Norge – Holland 1-0

Norge kom tillbaka efter den halvtunga poängförlusten i premiären mot Island genom att besegra Holland med 1-0. En match mellan två jämna lag som växlade med att ha initiativet i matchen. Efter att Holland tagit över mer och mer av spelet i slutet av första halvlek kom Norge tillbaka betydligt starkare och mer resoluta i inledningen av andra och fick också utdelning. Holland tryckte på för kvittering i slutskedet men de heta chanserna uteblev och Norge tog en rättvis seger som troligtvis tar dem till kvartsfinal.

Startelvor
Norway: Hjelmseth – Akerhaugen, Rønning, Christensen, Mjelde – Isaksen, Stensland , Gulbrandsen (Dekkerhus)– Hegland, Hegerberg (Mykjåland), Hansen (Thorsnes)
Holland: Geurts – Van den Heiligenberg (Worm), Koster, Hoogendijk, Bito – Spitse (Dekker), Slegers – Martens, Van de Donk (Versteegt), Van de Ven – Melis
Mål: 1-0 Gulbrandsen (’54)
Publik: 4256

Matchens 5 främsta
1. Solveig Gulbrandsen, Norge – Stod för matchens prestation när hon efter eget genombrott dunkade in segermålet och antagligen skickade Norge till kvartsfinal.
2. Caroline Graham Hansen, Norge – Hade stundtals lekstuga på sin högerkant. Mycket vass i inledningen på respektive halvlek.
3. Dyanne Bito, Holland -Högerbacken var lite av planens gigant i första halvlek där hon tog bort formstarka Hegland men även var Hollands kanske främsta vapen i offensiven. Tröttnade i andra.
4. Marit Fiane Christensen, Norge – Riktigt bra matchen igenom precis som senast. Många viktiga brytningar, klev upp vid rätt tillfällen och hotade även på offensiva fasta situationer.
5. Ada Hegerberg, Norge – Kämpade stenhårt matchen igenomoch börjar kännas oerhört rutinerad i anfallet trots sin unga ålder.

2 svar till “Grupp B: Norge – Holland 1-0”

1. Tyckte LFC:s bidrag Renée Slegers stod för en bra insats även om kvalitén på passningarna inte alltid var de bästa. Synd hon inte fick göra mål på något av sina tunga skott i matchen.

2. Det kan jag absolut hålla med om. Känns som att hon på kort tid nu gått från att vara tveksam om att få vara med i landslagstruppen till att bli en nyckelspelare i startelvan.