Grupp C: Ryssland – Spanien 1-1

Det var Spanien som inledde klart bäst och under den första halvtimmen så förlades nästan allt spel till Rysslands planhalva. Spanjorskorna trillade runt bollen och fick också utdelning när Boquete snyggt vinklade in 0-1. Man hade ytterligare en rad chanser att öka på ledningen men Todua höll Ryssland kvar i matchen. Ryssland gjorde åter ett tidigt byte när Makarenko kom in efter halvtimmen spelad och de sista tio minuterna började man få till lite anfallsspel och fick också utdelning strax före halvtid när Terekhova satte 1-1.

Mer chansfattigt men klart jämnare spel i andra halvlek när Ryssland flyttade upp laget lite för att få till ett segermål. Man fick också ett par bra chanser och borde nog också fått en straff i slutskedet av matchen när Korovkina gick omkull i straffområdet. Några fler mål blev det inte nu väntar lottdragning mellan Ryssland och Danmark om den sista kvartsfinalplatsen. Vinner Ryssland lottdragningen ställs de mot Sverige. Vinner Danmark så ställs de mot Frankrike och då väntar Island fört Sverige. Spanien möter Norge i kvartsfinal.

Startelvor
Spanien: Tirapu – Ibarra, Paredes, García, Torrejón – Meseguer, Losada (Calderón) – Martín (Vásquez), Hermoso, Putellas (Bermúdez) – Boquete
Ryssland: Todua – Medved, Tsybutovich, Sidorovskaya, Petrova – Kostyukova (Makarenko), Savchenkova – Sochneva (Bessolova), Korovkina, Terekhova – Morozova
Mål: 0-1 Boquete (’14), 1-1 Terekhova (’44)
Publik: 2157

Matchens 5 främsta
1. Verónica Boquete, Spanien – Ny stark match av Boquete som åter var inblandad i det mesta av spelet och jobbade hårt men visade som vanligt också finess. Hade förutom målet också ett skott i ribban.
2. Elvira Todua, Ryssland – Räddade Ryssland iu första halvlek med en hel del fina räddningar. Hade det lugnare i andra halvlek.
3. Olga Petrova, Ryssland – Gjorde på nytt en bra match, framförallt i andra halvlek där hon satte stopp på sin kant.
4. Vicky Losada, Spanien – Fick chansen från start och gjorde en bra match, några fina framspelningar och ett par fina skott.
5. Adriana Martín, Spanien – Het i första halvlek men försvann i andra halvlek.

2 svar till “Grupp C: Ryssland – Spanien 1-1”

1. Men Boquete är väl ändå spanjorska? F ö är det väl fördjävligt med lottning?