Island: Breiðablik – Stjarnan 1-0

Breiðablik fick en smalkstart på den isländska ligasäsongen när man i premiären besegrade regerande mästarna Stjarnan med 1-0. Därmed står det redan nu klart att Stjarnan kommer göra en sämre säsong än förra året då man ju vann samtliga matcher.

Stjarnan dominerade i första halvlek men lyckades inte utnyttja sina chanser. Breiðablik gjorde ett par byten i paus och kom ut som ett nytt lag fullt av energi och började plötsligt spela bra fotboll och föra matchen. Man skapade dock inte så mycket men vid segermålet fick man hjälp av motståndarna när Aldís Kara Lúðvíksdóttir snappade upp en svag bakåtpassning. Inga spelare utmärkte sig särskilt i matchen men Breiðabliks hetare vilja, energi och laganda blev avgörande.

Breiðablik har startat säsongen utmärkt de senaste två åren för att sedan falla igenom totalt under hösten. Med drygt 20 spelare med meriter från diverse isländska landslag har man dock i år kanske en trupp som orkar hålla hela vägen. Stjarnan får dock trots förlusten ändå fortsatt ses som huvudfavoriter till titeln.

Övriga resultat: Þór/​KA – Valur 1-1, Selfoss – ÍBV 1-2,  Afturelding – FH 1-3