Juvisy – PSG 0-5

Dagens andra toppderby spelades i Paris där seriefyran Juvisy tog emot serietrean Paris Saint-Germain. Det såg inledningsvis ut att kunna bli en jämn match men PSG visade till slut klass och resultatet skrevs till 0-5.

Första halvlek var annars spelmässigt jämn och inledningsvis hade Juvisy ett visst övertag. PSG tog dock över mer och mer och skapade de hetaste lägena. Bl.a. dunkade Christiane en boll i stolpen och  Caroline Seger hade en nick som räddades på mållinjen av Inès Jaurena. Jaurena, som gjort en stark första halvlek, var mindre lyckosam på övertid när hon olyckligt och klantigt satte en bakåtpassning rakt i gapet på Christiane. Hon passade Lindsey Horan som dundrade in ledningsmålet.

PSG kom ut som ett annat lag i andra halvlek där man direkt höjde sitt spel ett par nivåer. Juvisy hängde inte riktigt med och målen började snart trilla in. Imponerande insats av PSG som jag inte sett spela så här bra särskilt många gånger.  Jag har saknat ett riktigt bra samarbete mellan de offensiva spelarna i  senaste säsongerna men nu börjar det hända saker.

0-1 Lindsay Horan 45+1′, 0-2 Christiane 51′, 0-3 Anja Mittag 57′, 0-4 Kheira Hamraoui 85′, 0-5 Anja Mittag 88′.

Matchens 5 främsta
1. Shirley Cruz (PSG) – Som vanligt inblandad i mycket av spelet över hela planen. Lekte med Juvisy-spelarna i andra halvlek.
2. Laura Georges (PSG) – Felfri och urstark insats av mittbacken som såg till att det aldrig blev riktigt farligt runt PSG -målet.
3-5. Anja Mittag, Christiane, Lindsey Horan (PSG) – Mittag börjar verkligen hitta rätt i laget nu och var inblandad i fyra av målen me två mål och två assist. Samarbetet med Lindsey Horan och Christiane, som båda känns hetare och rappare än på väldigt länge,  börjar också se riktigt bra ut. Kvalitet i deras avslut och bra defensivt arbete. Lindsey Horan lämnar dock nu PSG för spel i Portland Thorns.

PSG inledde med både Lisa Dahlkvist och kapten Caroline Seger på det centrala mittfältet. De lyckades inte riktigt koppla greppet om mittfältet i första halvlek. Ändå stabilt matchen igenom av Seger. Dahlkvist var tämligen blek i första halvlek men höjde sig rejält i andra där hon hittade rätt i både positions- och passningsspel. Kosovare Asllani satt på läktaren.

Startelvor
Juvisy: Benameur – Greboval, Dusang, Tounkara, Soyer – Bilbault, Jaurena – Catala, Thiney, Cayman – Coleman
PSG: Kiedrzynek – Boulleau, Erika, Georges, Delannoy – Dahlkvist, Seger, Cruz – Cristiane, Mittag, Horan

På söndagen spelas helgens verkliga toppmöte när sereledarna Lyon besöker serietvåan Montpellier. Efter tio omgångar har lagen bara släppt in ett mål var. Vinner Lyon så är guldet så gott som hemma. För Montpellier kan en poäng vara mycket värd i vad som jag skulle tro blir en kamp om andraplatsen mot PSG som inför den här omgången låg två poäng bakom Montpellier.  Matchen kommer tyvärr inte att TV-sändas.