LdB FC Malmö – Kristianstads DFF 4-0

Två av seriens toppkandidater drabbade samman i Växjö idag i en tidig försäsongsmatch som fick se många debutanter. LdB FC Malmö var ganska överlägsna Kristianstad i första halvlek och tog tidigt ledningen genom Katrine Veje. Även Anja Mittag och Elin Rubensson hann göra mål innan första halvlek var över. I andra halvlek gjorde Kristianstad en del förändringar och jämnade också ut spelet, det var dock Sara Björk Gunnarsdóttir som gjorde enda målet då hon nickade in slutresultatet 4-0.

Fint styrkebesked av Malmö som ändå lät Ramona Bachmann vila. Laget behöver dock slipa en del på de avgörande passningarna, men det lovar helt klart gått inför fortsättningen. I Malmö-målet fick Zecira Musovic chansen hela matchen och där har man verkligen något att bygga på för framtiden. Manon Melis så pigg ut i comebacken i Malmö-tröjan och kommer nog bli giftig i år. Colombianska nyförvärvet Yoreli Rincon fick lite speltid i andra halvtid men hann inte visa så mycket av sitt kunnande.

Marija Banušić fick spela hela matchen på topp för Kristianstad med nummer 10 på ryggen och visade ett par gånger upp sina fina skottfötter. Hon kommer säkerligen stänka in en och annan frispark under året, helt klart är i alla fall att hon kommer hålla på damallsvensk nivå. Även Josefine Öqvist fick debutera och spelade 45 min på offensivt mittfält, men har förstås en bit kvar till toppformen. Även för vänsterbacken Elin Borg blev det debut i laget.  I målet gjorde Brett Maron comeback och kommer vara förstavalet tills Hedvig Lindahl är tillbaka.

6 svar till “LdB FC Malmö – Kristianstads DFF 4-0”