Ldb FC Malmö utslaget

Malmö kämpade tappert men Frankfurt var alldeles för starka. I dryg timme var Malmö i semi-final sen kom Frankfurts första mål. Frankfurts konstanta press fortsatte och i slutet av matchen avgör Frankfurt matchen med två snabba mål.

Första halvlek var annars chansmässigt ganska jämn, dock med ett visst spelövertag för Frankfurt. Thora Helgadottir i målet gjorde ännu en gång en mycket bra match och räddade Malmö ett par gånger. Malmö stack uppe ett par gånger och hade ett par riktigt bra lägen att få in ett bortamål. Men första halvleken slutade 0-0. I slutet av första halvlek skadade Therese Sjögran låret och kunde inte spela andra halvlek. Ett oerhört tungt tapp för Malmö förstås, Sjögran som varit i lysande form.

En bit in på andra halvlek gick även Ramona Bachmann av, hon är ännu inte riktigt redo för en hel match. Ett ungt Malmö fortsatte kämpa tappert men tillslut fick Frankfurt utdelning för sitt stora spelövertag när Garefrekes gör 1-0 på Bajramajs inlägg. Malmö hade inget att sätta emot utan Frankfurt kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och med tre minuter kvar av ordinarie tid kom så avgörandet. En lång hörna lyfts tillbaka in i straffområdet och inhopparen Chojnowski får in bollen. Garefrekes sätter ytterligare ett mål när Malmö börjar satsa framåt.

Bästa i Malmö var Katrine Veje som gång på gång snurrade runt med tyska mittfältare och försvarare. Tyvärr var hon stundtals den enda som hade förmåga att behålla bollen  inom laget. Hela laget ska dock ha en eloge för en grym kämpainsats, Frankfurt var helt enkelt bara för bra denna gång. Nya tag i Champions League till hösten!