LdB FC Malmö – VfL Wolfsburg 1-2

LdB FC Malmö stod för en jättefin insats men det var VfL Wolfsburg som får åka hem med det mycket fina resultatet 1-2. Wolfsburg ska helt klart vara oerhört nöjda med det resultatet då Malmö var det klart vassare laget under stora delar av matchen. På den här nivån är dock effektiviteten oerhört viktig och den blev helt avgörande där Malmö sumpade sina chanser och Wolfsburg satte sina. Malmö vann den officiella skottstatstiken med 14-7 och hörnstatistiken med 6-0 men vad hjälper det när man inte gör fler mål.

I en ganska jämn första halvlek där Wolfsburg kanske hade lite mer boll var det Malmö som skapade de klart hetaste chanserna och laget borde ha gått in i halvtid i ledning. Istället var det Wolfsburg som utnyttjade sin enda riktigt heta målchans och Alexandra Popp nickade in 0-1 på Verena Faißts inlägg efter svag agerande i Malmös mittförsvar.

I andra halvlek bevakade Wolfsburg ledningen och hade inget större intresse av att anfalla. Malmö fortsatte dock ändå att skapa en del fina lägen och till slut kom kvitteringen till 1-1 när Ramona Bachmann snappade upp målvaktsreturen på Lina Nilssons tunga skott. Malmö var sedan också nära att ta ledningen vi dett par tillfällen men i sluskedet av matchen var Malmös mittbackar inblandade i ett par potentiella straffsituationer där det mycket billigt blåstes straff på den andra när Alexandra Popp tacklade Malin Levenstad axel mot axel men själv föll.  Laget skulle dock kanske haft straff någon minut tidigare. Martina Müller satte stensäkert straffen till viktiga 1-2.

Manon Melis var matchens klart främsta målsumpare då hon kom till ett antal bra lägen där hon inte lyckades göra mål. En dos otur, oskicklighet och några fina målvaktsräddningar stod i vägen för det. Annars en mycket bra match av samtliga spelare i Malmö och man överglänstes egentligen inte spelmässigt på någon position av spelarna i motståndarlaget.

Planen var pinsamt dålig och var inte värdig ett sånt här stormöte. Malmö behöver nog se till få en ”riktig” hemmaplan godkänd för spel för att få den riktiga hemmafördelen i framtida turneringar. Det enda positiva inför returen är att Malmö måste gå ut och spela anfallsfotboll vilket är det laget gör allra bäst. Nu är det bara att åka ner till Tyskland och sätta chanserna. Men att möta tyska lag i Tyskland kommer förstås inte vara lättare. Frågan är väl hur rädda Wolfsburg kommer vara om sin poäng.