Linköpings FC vann Växjö 2013 Cup

Linköping tog en välförtjänt seger i Växjö 2013 Cup i Tipshallen genom att besegra Jitex med 2-1.  Det var dock Jitex som tog ledningen när Mimmi Löfwenius satte 0-1 i första halvlek. Just Löfwenius var den som stack ut ur mängden i ett som vanligt hårt arbetande Jitex och hon ser ut att bli viktig för lagets offensiv i år.

Det var många nya spelare på planen framförallt i Linköping, där det varit en hel del försändringar under vintern. Pia Sundhage var på plats för att spana in sina landslagsspelare och fick se en stabil Nilla Fischer både som mittfältare i första halvlek och mittback i andra halvlek. På vänsterbacksplatsen jobbade Jessica Samuelsson hårt men med blandat resultat. Då blev hon nog mer imponerad av högerkanten med Maja Krantz och serbiska testspelaren Jovana Damnjanović som båda stod för varsin assist och riktigt solida insatser. Damnjanović slog inlägget till självmålet som betydde 1-1 och Krantz spelade fram till Linda Sällströms 2-1. Jovana Damnjanović visar fina kvaliteter med sin snabbhet och teknik och kan nog definitivt bli aktuell för en övergång till Linköping. Matchens lirare var dock nog ändå danska Pernille Harder som fortsätter att gå från klarhet till klarhet i klubben.

I matchen om tredjepris var det derby mellan hemmalaget Öster och IFK Kalmar. Öster dominerade fullständigt i första halvlek och ledde välförtjänt med 2-0 i paus. I andra halvlek tappade man dock spelet och Kalmar kom ikapp till 2-2. Med sitt tredje mål för dagen kunde dock till slut matchens lirare, Nellie Karlsson, sätta avgörande 3-2. Båda Kalmar-målen gjordes av  Lina Malmberg.

10 svar till “Linköpings FC vann Växjö 2013 Cup”

• Renée Slegers, Jennie Nordin och Magdalena Ericsson stod för stabila insatser utan att utmärka sig särskilt. Jag tycker Emma Lennartsson visade fin spelförståelse och fint passningsspel när hon kom in i andra. Behöver bli lite tuffare bara.Lina Ringshamre hade det ganska lugnt i målet men såg säker ut.

• Startelvan i vad som såg ut som en 4-2-3-1 uppställning:

Sällström
        Slegers – Harder – Damnjanovic
        Fischer – Larsson
        Samuelsson-Ericsson-Nordin-Krantz

• Det var bara Emma Wilhelmsson av nyförvärven som fick mycket speltid idag, men hon kommer säkert bli en viktig bollvinnare på mittfältet i år.

Jag såg tyvärr inte matcherna igår där jag antar att flera andra nyförvärv fick mer speltid.

• Jag tyckte det var ganska tydligt, snyggt var det också. Kathlene Fernström såg rätt så bedrövad ut efteråt. Hade dock kanske blivit mål ändå.

• Ojdå, de missade jag visst. Lina Ringshamre stod hela för Linköping och Minna Meriluoto.för Jitex. Meriluoto gjorde några riktigt fina räddningar, Ringshamre hade det ganska lugnt.