Linköpings FC – Zvezda-2005 5-0

Linköpings FC såg till att så gott som avgöra sin åttondelsfinal mot ryska Zvezda-2005 redan i hemmamötet som man vann med solklara 5-0. Detta trots att man fick spela en hel halvlek med en spelare mindre på planen.

Jag har inte sett matchen men Linköping tycks ha dominerat kraftigt i första halvlek då man gick fram till 4-0 efter mål av Charlotte Rohlin (11′), Pernille Harder (26′). Fridolina Rolfö (37′) och Magdalena Ericsson (39′).

Starkt av Linköping att lyckas hålla nollan även i andra halvlek då man på övertid i första halvlek fick målvakten Katie Fraine frilägesutvisad när fällde Elfenbenskustens landslagsanfallare José Nahi. Linköping tog då ut Fridolina Rolfö och reservmålvakten Hilde Gunn Olsen kom in. Det blev ett succéinhopp då hon direkt kom in och räddade Daria Apanaschenkos straff.

Innan andra halvlek var slut hade också Mariann Gajhede satt 5-0 (78′) och det är en ledning som Linköping förstås inte ska kunna tappa borta i Ryssland.

Målen:

Ett svar till “Linköpings FC – Zvezda-2005 5-0”

1. LFC gör en fruktansvärt bra match och även om 4-0 är väldigt bra i en halvlek så var 2:a halvlek mer imponerande då man lyckades behålla spelet från första och vågade anfalla när lägena gavs. Ska man se det positivt så var det kanske bra för LFC att få öva på att spela en annat typ av spel än vad man brukar göra vilket ju blev fallet efter utvisningen.

Zvezda imponerade länge med att hålla huvudena kalla och inte ’spåra ur’ men sista 20 minuterna var det stundtals brutalt spel från dom och de gula korten haglade. Då blev jag extra imponerad över att LFC-spelarna inte lät sig provoceras till dumheter utan istället koncentrerade sig på att vinna matchen. Skönt också förstås att ingen LFC-spelare blev skadad av överfallen under 2:a halvlek samt att Fraines smäll mot huvudet hon fick i samband med utvisningen inte verkade vara så allvarlig som man först befarade från läktaren.

Denna kross var förstås precis vad LFC behövde då det ju handlat mer om ekonomi än det sportsliga inför detta dubbelmöte. Nu håller jag tummarna för att insamlingen till bortaresan går bra och med spelet man bjöd på ikväll samt mot Liverpool hemma så har man ju visat att man är inställda på att gå långt i turneringen.