Lyon – Montpellier 2-1

Lyon vann toppmötet mot Montpellier med 2-1 och behåller serieledningen. Matchens startade i ett rasande tempo och kanske lite för snabbt för Montpellier som hade släppt in två mål innan klockan passerat tio minuter.

Éugenie Le Sommer låg bakom målen när hon fixade en frispark vid straffområdskanten som Camille Abily snyggt satte i mål. Le Sommer satte strax därefter 2-0. De båda samt Griedge Mbock och Amel Majri var för övrigt i mina ögon något av matchens dominanter.

Efter den tidiga ledningen kändes matchen avgjord då Lyon ju nästan aldrig släpper in två mål. Man kontrollerade matchen helt men blev kanske för trygga.  Wendie Renard spelade lite nonchalant och skänkte bort bollen till Anouk Dekker som satte 2-1 i slutet av första halvlek.

I andra halvlek hade Lyon bra kontroll på matchen och Montpellier förmådde bara hota lite grann vid ett par fasta situationer. Lyon skapade dock inte heller så mycket även om Ada Hegerberg hade ett vasst skott som förtjänade ett bättre öde än att ta i stolpen.

Av svenskorna så tycker jag att lagkapten Linda Sembrant gör den starkaste insatsen och var en av de bästa i Montpellier. Som vanligt mycket stark i luftrummet.

Sofia Jakobsson inledde piggt som central anfallare i Montpellier och hade tidigt ett bra läge och var lagets främsta offensiva hot. Oroade lite i några omställningar i första halvlek men i andra halvlek hade hon det tufft och fick jaga boll ensam på topp utan någon större lycka.

Stabil insats av Caroline Seger som defensiv mittfältare i Lyon men hon var ändå inte så framträdande som man kanske skulle önska. Lugn och trygg med bollen dock och mestadels säker i passningsspelet..

I Paris-derbyt var PSG starkast och besegrade Juvisy med 3-0 efter ett hattrick av Marie-Laure Delie. PSG har efter nio matcher ännu inte släppt in något mål. Nästa helgt möts Lyon och PSG i en mycket viktig seriefinal. Båda lagen har inlett säsongen med nio raka segrar.