Lyon – PSG 2-1

Lyon besegrade PSG med 2-1 i en tidig fransk seriefinal och visade även att man fortsatt är numret större än sin främsta utmanare. Segern var klart rättvis och Lyon för det mesta och bästa av spelet som till stor del tillbringades på PSGs planhalva.

Lyon tog kommandot direkt i matchinledningen och fick också tidig utdelning när Ada Hegerberg nickade fram till Lotta Schelin som kallt lobbade över målvakten och stolpe in till 1-0. Repliken från PSG dröjde dock inte Shirley Cruz strax därefter snodde bollen av en ovanligt fumlig Elise Bussaglia på mittfältet och hittade Aurelie Kaci som satte 1-1. Resten av halvleken dominerades klart av Lyon som hade ett par bra chanser att återta ledningen medans PSG nästan helt fick inrikta sig på försvarsspel.

Lyon satte ett rejält tryck på PSG i andra halvlek och fick även utdelning när Ada Hegerberg nickade in 2-1 på Élodie Thomis inlägg. PSG tvingades att försöka flytta upp spelet men lyckades aldrig skapa något ordentligt tryck mot Lyons mål. PSG får chans till revanch då lagen inom kort ställs emot varandra i Champions League.

Matchens 4 främsta
1. Ada Hegerberg (Lyon) – Norska supertalangen och lagets nykomling har fått succéstart i klubben och fortsatte på det spåret även idag. Spelade med energi, självförtroende och kraft och låg bakom segen med ett mål och en assist.
2. Amandine Henry (Lyon) – Dominerade på mittfältet i andra halvlek både defensivt och offensivt. Helgjuten insats.
3. Louisa Necib (Lyon) – Inte lika dominant som i landskampen mot Tyskland förra helgen men en ny mycket stark insats.
4. Wendie Renard (Lyon) – Som vanligt dominant i luftrummet i Lyons försvar. Bidrog också en hel del i offensiven med brytningar högt upp i planen.

Kosovare Asllani spelade första halvlek som ensam toppforward för PSG, en roll hon inte passar så bra i. Hade väldigt lite boll i matchen. Klubbkamraten Caroline Seger gör på det stora hela en ganska bra match men blandade läckra passningar med onödiga bolltapp framför eget straffområde. Lotta Schelin var aktiv och målskytt i Lyons offensiv men fick ändå bara spela en knapp timme.