Lyon vann cupen

Lyon vann den franska cupen genom att besegra Saint-Étienne med 3-1. Saint-Étienne kämpade tappert och visade upp ett uppoffrande och starkt försvars- och målvaktspel men det räckte som väntat ändå inte. Laget var nära att nolla Lyon i första halvlek men i slutminuterna satte Lotta Schelin psykologiskt tunga 1-0 till favoriterna när hon petade in nickskarven från Wendie Renard. Wendie Renard nickade sedan själv in 2-0 i andra halvlek. Saint-Étenne lyckades reducera genom Audrey Chaumette men någon kvittering var aldrig riktigt nära.  .

sonia_bompastorMatchen blev också karriärens sista för 33-åriga Sonia Bompastor. Hon avslutade snyggt genom att slå frisparken som Eugénie Le Sommer nickade in till 3-1. Med tio minuter kvar byttes hon ut och lagkamraterna ställde sig på rad i en sista hyllning när hon lämnade planen. En värdig sorti för en av tidernas främsta vänsterbackar som vi tyvärr inte får se i sommarens EM..