Malmö till åttondelsfinal

Malmö var ett par nummer för stora för LSK Kvinner denna gång och man vann till slut returen med solklara 5-0. Vid flera av målen fick man hjälp av LSKs försvar och målvakt som blandade fina ingripanden med rejäla tabbar:

Dam:%20Ldb%20Malm%C3%B6%20k%C3%B6rde%20%C3%B6ver%20Lillestr%C3%B6m%20i%20CL

Malmö stod för en imponerande första halvlek där man körde över sina motståndare. Ramona Bachmann visar fortsatt superform och hade stundtals lekstuga och Manon Melis hade julafton mot ett försvar som gav henne stora ytor att löpa på. Men hela laget gjorde en klockren insats i 45 minuter. Spelet jämnades ut i andra halvlek när Malmö drog ner på tempot och mer bevakade ledningen och dessutom vilade ett par nyckelspelare, bl.a. Bachmann. Elin Rubensson fick spela vänsterback och gjorde det väldigt bra och raderade ut sin norska totalt. Kul också att se Yoreli Rincons inhopp. Hon såg riktigt het ut och stod för många vassa passningar. Hon börjar på allvar hitta rätt nu och kommer nog ta större plats i laget nästa år.

Malmö visar att formen fortfarande är mycket bra och det är bara att hoppas man lyckas konservera den till åttondelsfinalerna mot de regerande mästarna VfL Wolfsburg om en knapp månad. Det är nog en förutsättning men som laget spelar just nu känns inget omöjligt. Då måste laget också visa att man har lärt sig något sedan sortin från förra årets turnering. Wolfsburg är för övrigt kanske det lag som mest liknar Malmö i spelstil och bygger också till hög grad sitt anfallspel på snabbhet och kombinationer. Båda har också rejält med vassa offensiva alternativ medans det saknas samma bredd och klassersättare i defensiven.

1-0 Anja Mittag (’17), 2-0 Manon Melis (’21), 3-0 Mittag (’31), 4-0 Ramona Bachman (’34), 5-0 Melis (’84)