Manchester City – Arsenal 2-0

Påskhelgens europeiska stormöte spelades mellan storsatsande lagen Manchester City och Arsenal. City är på jakt efter sin första titel och vann välförtjänt med 2-0 efter att ha varit det spelmässigt bättre laget under större delen av matchen.

Arsenal var under press inledningsvis mot ett samspelt och passningsskickligt City. Ännu tyngre blev det när Gemma Rose fick rött kort redan i 13:e minuten när hon drog ner Jane Ross som var på väg igenom. Ett decimerat Arsenal spelade dock upp sig och första halvlek förblev mållös.

Arsenal bytte ut Asisat Oshoala i halvtid och satsade ännu defensivare för att säkra poäng och lagets offensiva spel uteblev helt. Det gjorde att City tillslut kunde ta ledningen med 1-0 (64′) genom Jane Ross och sedan även punktera matchen när Toni Duggan satte 2-0 (80′) på en tveksamt dömd straff.

Matchens 5 främsta
1. Jane Ross (Man City) – Nyförvärvet från Vittsjö skapade stora bekymmer för Arsenal-försvaret från start, fick en motståndare utvisad och nickade snyggt in ledningsmålet.
2. Sari van Veenedaal (Arsenal) – Höll nere siffrorna med starkt målvaktssspel och bl.a. en superräddning på Asllanis skott som såg ut att segla in i mål.
3. Toni Duggan (Man City) – Lagets stjärna i offensiven var inblandad i båda målen, med en fin assist och dundrade själv in straffen.
4. Casey Stoney (Arsenal) –  Rutinerade mittbacken höll ihop Arsenals backlinje och gör en riktigt bra match tills hon kliver av småskadad i andra halvlek.
5. Lucy Bronze (Man City) – Säker i defensiven och startade många anfall med sitt fina passningsspel.

Kosovare Asllani spelade hela matchen i Manchester City som släpande forward men var inte någon av lagets mer tongivande spelare i denna match och kunde ha tagit för sig lite mer när hon hade bollen.