PSG – Juvisy 0-1

Kvällens europeiska toppmatch spelades i Frankrike där ligatrean PSG tog emot tvåan Juvisy och föll med 0-1. En mycket viktig seger för Juvisy som därmed behåller andraplatsen och nu har fem poäng ner till PSG som dock har en match mindre spelad. Seger i Frankrike ger som bekant fyra poäng och Juvisy riskerar att bestraffas med avdrag på just fyra poäng för användning av en icke matchanmäld spelare men beslut i frågan är inte fattat. P.g.a. det var dagens seger extra viktig för lagets mål att åter nå Champions League.

Matchen i sig var ingen höjdare och bestod av väldigt mycket kamp och väldigt skönspel. PSG hade kommandot under stora delar av första halvlek men i slutet av halvleken fick Juvisy en frispark på offensiv planhalva. Gaëtane Thiney, en av matchens främsta spelare, slog den och Sandrine Brétigny nickade in 0-1. I andra halvlek förväntade man sig större PSG-tryck men istället fick Juvisy bättre kontroll på matchen.

Kosovare Asllani gjorde ingen toppmatch men hade en riktig het kvitteringschans som hon dock slarvade bort. Hela PSG-offensiven var dock blek och hade mycket svårt att skapa chanser mot ett väldigt stabilt Juvisy-försvar. Först i slutskedet kom laget till ett par heta chanser men hade inte kylan. PSG saknade både Shirley Cruz och Tobin Heath vilket helt klart försvagade laget. Hela Juvisys defensiv var riktigt bra matchen igenom med mittbacken Anaïg Butel som matchens verkliga gigant.