Rayo Vallecano – Atlético Madrid 2-3

Ligasexan Rayo Vallecano visade härlig inställning och kämpaglöd och utmanade ligatvåan Atlético Madrid matchen igenom i ett intensivt och underhållande Madrid-derby som innehöll det mesta. Hemmalaget lyckades dock inte få med sig några poäng utan föll med 2-3.

Atlético Madrid inledde matchen starkast och Priscila Borja fick tidigt oattackerad prickskjuta in  0-1 (9′). Man hade sedan ganska god kontroll fram till kvarten kvar på förstra halvlek då Rayo Vallecano plötsligt fick igång passningsspelet i offensiven och efter ett snyggt anfall med en rad spelare inblandade satte Marianela Szymanowski 1-1 (36′).

Andra halvlek började med en målexplotion och tre mål på de inledande tio minuterna 1-2 Amanda Sampedro (49′, straff), 2-2 Marianela Szymanowski (52′) och 2-3 Esther González (54′). Rayo Vallecano lät sig inte nedslås av motståndarna snabba målreplik utan skapade stort tryck mot Atlético-målet i slutdelen av andra halvlek och en kvittering hade varit rättvis.

Segern innebär att Atlético Madrid, som inför matchen var fem poäng bakom Barcelopa och tre poäng före Athletic Club, blir kvar på andraplatsen även när alla morgondagens matcher har spelats.

Matchens 5 främsta
1. Amanda Sampedro (Atlético Madrid) – Lagets kvicka och tekniska högerytter och lagkapten blev matchvinnare. Hon lade inläggen till två av målen och fixade och satte straffen till det tredje.
2. Marianela Szymanowski (Rayo Vallecano) – Den skadedrabbade argentinska landslagsanfallaren är helt klart tillbaka. Flyttades in centralt på mittfältet när skickliga spelfördelaren Saray García tvingades utgå mitt i första halvlek. Det blev ett lyckat drag och hon jobbade hårt i defensiven och fyllde gång på gång på i offensiven och satte lagets två mål.
3. Jade Boho (Rayo Vallecano) – Ekvatorialguineas spanskfödda landslagsanfallare visade både styrka och skicklighet i lagets offensiv och hade många bra och kreativa tankar.
4. Ángela Sousa (Atlético Madrid) – Mycket stark första halvlek där den defensiva mittfältaren fördelade bollarna fint.
5. Lola Gallardo (Atlético Madrid) – Ett par riktigt bra och av görande räddningar för landslagets andremålvakt som behöll lugnet i slutet av matchen när trycket från motståndarna blev som hårdast.

Höjdpunkter:

Uppdatering 29/1: Rayo Vallecanos skickliga anfallare Patricia Mascaró  missar resten av säsong p.g.a. korsbandsskada