Ryazan – Rosengård 1-3

Ryazan-VDV stod för en stabil insats men räckte inte till mot FC Rosengård som med resultatet 1-3 har skaffat sig ett utmärkt utgångsläget inför returen i Malmö. Rosengård var det bättre laget under större delen av matchen och resultatet är ganska rättvisande.

Rosengård tog kommandot direkt i första halvlek och ryskorna hängde inte riktigt med. Så värst heta chanser lyckades man dock inte skapa och med kvarten spelad börjad Ryazan komma in i det hela och stundtals även hota Rosengårdsförsvaret. För Rosengårds del blev spelet stundtals väl plottrigt och man gjorde det onödigt svårt för sig genom att spela felvända och väl markerade spelare. Rosengård hade ändå ett klart spelövertag i första halvlek och borde ha tagit ledningen i slutet av den när Marta var fri decimeter från målet men Veronika Shulga lyckades på något sätt rädda bollen till hörna.

I andra halvlek var dominansen från Rosengård större och man fick också ganska tidigt utdelning när Kathrin Schmidt nickade in 0-1 (52′). Drygt tio minuter senare frispelades Marta av Ramona Bachmann och satte 0-2 (64′). Rosengård tycktes ha full kontroll på Ryazan men med kvarten kvar kontrade Ryazan och Elena Danilova tvingade Kathrin Längerta att sträcka på sig rejält. På den efterföljande hörnan satt reduceringen  till 1-2 (75′) av lagkaptenen Ksenia Tsybutovich. Ryskorna jagade kvittering i slutminuterna men istället kunde Rosengård kontra in 1-3 (90 +2′) genom Anja Mittag framspaelad av inbytta Kirsten van de Ven.