Stabæk fixade dubbeln

Stabæk säkrade idag sitt tredje raka guld i norska cupen (Norgesmesterskapet) genom att idag besegra Avaldsnes med 1-0 på Ullevaal inför 4167 åskådare. Laget fixade därmed dubbeln i år då man ju även vann ligan.

Stabæk satte full fart framåt direkt och dominerade stort i första halvlek. Man tog då även rättvist ledningen när en omarkerad Melissa Wiik nickade in 1-0.  Avaldsnes backade hem och hade länge problem att skapa heta chanser på egen hand och lagets främsta möjligheter kom när Stabæks landslagsmålvakt Ingrid Hjelmseth och även försvaret slarvade vid några tillfällen. Motståndarna lyckades dock inte utnyttja de lägena.

Avaldsnes kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och jämnade ut spelet. Mot slutet av matchen tryckte man på rejält för en kvittering och den var inte långt borta och hade inte varit helt orättvis. Man saknade dock lite precision i avsluten och skotten var ofta alldeles för svaga eller missriktade. Laget visade ändå att man växt rejält under säsongen. Den stora frågan är hur Avaldsnes ser ut nästa år, det har ju varit en rejäl spelarkarusell hela säsongen. Klart är i alla fall att Freja Hellenberg stannar ytterligare en säsong i klubben. Idag blev det dock tyvärr ingen speltid för henne. Laget har ju också Mia Jalkerud på skadelistan.