Sverige-Holland 2-1

Sverige startade matchen piggt  med hög press men tempot mattades ganska snart och vi fick se en blek svensk första halvlek. Många chansartade och svaga bollar i djupled och dålig rörelse från svensk sida.  Sverige skapade i första halvlek bara en målchans värd namnet men Angela Christ i Hollands mål räddade Lotta Schelins skott. Istället var det Holland som i slutet av halvleken kunde ta ledningen. Sverige stod och sov lite på Hollands korta hörna och när bollen väl kom in i straffområdet kunde en helt omarkarade Anouk Hoogendijk enkelt nicka in 0-1.

Andra halvlek inledde Sverige åter positivt. Annica Svennsson och Marie Hammarström bytte av Lina Nilsson och Antonia Göransson i halvtid. Sverige fick ganska tidigt en något billig straff när Caroline Seger föll i straffområdet. Lotta Schelin satten säkert 1-1. Sveriges fina spel fortsatte och med timmen spelad sätter Kosovare Asllani 2-1 efter först en snygg klack av Schelin till Seger som sedan sätter en precis djupledspassning till Asllani. Sverige kontrollerade andra halvlek och skapade en hel del målchanser men var inte riktigt heta i avsluten. Holland hade inte mycket att komma med och Lindahl hade en lugn andra halvlek. Stina Segerström, Sara Larsson , Madelaine Edlund och Johanna Almgren fick också lite speltid i andra halvlek.

Publik: 1265… Vi får verkligen hoppas på en Sundhage effekt annars lär det bli rejält glest på läktarna under EM nästa år.