Sverige-Island 2-0

Sverige besegrade Island med 2-0 i dagens träningsmatch i Växjö efter två mål av Lotta Schelin i andra halvlek. Det var ingen jätteimponerande insats från svensk sida mot ett aningen reservbetonat Island. Sverige kontrollerade dock matchen fullständigt från första minuten men hade svårt att skapa heta chanser.

Kosovare Asllani visar fortsatt mycket fin form och var aktiv matchen igenom. Marie Hammarström tog upp kampen om en plats på centralt mittfält där hon gjorde det bra när hon fick kliva in från kanten i andra halvlek. Även inhopparna tog chansen och så väl Emmelie Konradsson, Olivia Schough som Sofia Jakobsson kom in och visade löpvilja och energi. I övrigt kan man önska lite mer inställning, hetare vilja och större löpvilja laget igenom och som tidigare saknas lite timing på sista tredjedelen. Bäst av allt var ändå att Lotta Schelin fick sätta två mål, viktigt med självförtroende framför mål även i landslaget. Det andra målet med snabbt passningspel rakt igenom Islands försvar var snyggt. Det svenska försvaret eller Kristin Hammarström i målet sattes inte på några större prov eftersom Island knappt hade något anfallsspel alls.

Island visade helt annan inställning och kämpaglöd jämfört med mötet i Algarve förra månaden och gav Sverige en betydligt tuffare match. Malmös Sara Björk Gunnarsdóttir visade åter hur viktig hon är för sitt lag. I försvaret imponerade blott 17-åriga Glódís Perla Viggósdóttir stort bredvid mittbackskollegan och dubbelt så gamla lagkaptenen Katrín Jónsdóttir.