Tråk-Bayern & målsnåla Espanyol

Lite fotboll kan ju vara härligt en regnig lördag men dagens båda val av matcher var inte direkt några lyckopiller.

I Tyskland tog regerande mästarna Bayern München emot nykomlingen Duisburg och lyckades med stora bekymmer till slut vinna med 3-1. Jag är inte någon jättetfan av defensiv fotboll och det var nästan provocerande att se ett så starkt lag som Bayern München på hemmaplan spela så defensivt mot nästjumbon Duisburg. De regerande mästarna backade hem och visade ingen vilja i första halvlek där Duisburg i långa stunder tilläts styra matchen utan att egentligen spela särskilt bra.

Bortalaget skapade också en del riktigt bra lägen men det var isället Bayern som fick  in ett mål i slutet av första halvlek när Vivianne Miedema höll sig framme. Carina Wenninger bjöd Duisburg på kvitteringen tidigt i andra halvlek och det gav åtminstone en lite tempohöjning i Bayerns spel och man tog över matchen nästan totalt.  Med lite tur tog man åter ledningen efter att tidigare Malmö-spelaren Kathleen Radtke prickat en Duisburgskollega i huvudet och friställde Gina Lewandowski

1-0 Miedema (’43.), 1-1 Hess (’51.), 2-1 Lewandowski (’64.) 3-1 Behringer (’85)Höjdpunkter

Matchens främsta
Simone Laudehr (Bayern München) – Ett av få glädjeämnen i Bayern var i alla fall Simone Laudehr som var en av få som såg spelsugna ut. Tillbaka i fin form igen efter skadan hon ådrog sig i OS.

Kikade också på den spanska matchen mellan Espanyol och Rayo Vallecano, två ständiga topplag under 00-talet fram till de senaste åren då det gått rejält utför. Lagen slutade nia respektive tia förra året och kommer nog inte göra det bättre i år. Då var den bleka offensiven det stora problemet för båda lagen och så har det fortsatt även i år men kanske lossnar det för Rayo nu. Espanyol hade mycket boll i matchen men skapade nästan ingenting och istället kunde mostsåndarna göra tre mål på omställningar och fasta situationer efter inte alltid helt lysande försvarsspel hos hemmalaget.

Slutresultat 0-3 och Espanyol kvar som nästjumbo.  Noterbart att Rayos tidigare måldrottning Natalia Pablos redan idag gjorde comeback i laget efter att ha lämnat Arsenal.  0-1, Auñon (’3); 0-2 självmål  (’9),  0-3 Carreño (’87).

Matchens 3 främsta
1. Estela Fernandez Pablos (Rayo Vallecano) – Smart och spelskicklig offensiv mittfältare med kloka beslut matchen igenom och utmärkt passningsspel.
2. Anair Lomba (Espanyol) – Den enda gången det hände något i Espanyols offensiv var när ”Lombi” hade bollen. Med sin kvickhet och teknik skapade hon en hel del problem men hade behövt mer hjälp av lagkamraterna.
3. Cristina Auñon (Rayo Vallecano) – ”Sole” var ett ständigt orosmoln för Espanyols defensiv i kontringarna. Placerade snyggt in ledningsmålet.