Pia Sundhage har tagit ut truppen som ska ställas mot Iran (20/10) och Norge (24/10). Truppen innehåller hela 28 spelare och jag utgår ifrån att vi får se två helt olika startelvor i matcherna.
Två debutanter finns med i truppen, målvakten Jennifer Falk och mittfältaren Irma Helin. Två bra val och förhoppningsvis får de spela också. Falk har ju varit strålande hela säsongen och Helin har en bollbehandling och teknik som få andra svenska spelare.
Bland försvararna har Lina Nilsson välförtjänt kommit tillbaka. Tillbaka i truppen är även Petra Andersson och Malin Diaz. Lina Hurtig, som tvingades lämna återbud senast, är åter med i truppen. Stina Blackstenius spelar istället med U20-landslaget men i övrigt samma namn som i EM-kvalet.
Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Jennifer Falk, Kopparbergs/Göteborg FC
Hedvig Lindahl, Chelsea FC
Emelie Lundberg, Eskilstuna United
Försvarare
Jonna Andersson, Linköpings FC
Emma Berglund, FC Rosengård
Magdalena Eriksson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Hanne Gråhns, KIF Örebro
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Lina Nilsson, FC Rosengård
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier
Mittfältare & Forwards
Petra Andersson, Eskilstuna United
Emilia Appelqvist, Djurgårdens IF
Kosovare Asllani, Manchester City
Lisa Dahlkvist, Paris Saint-Germain
Malin Diaz, Eskilstuna United
Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg FC
Irma Helin, Piteå IF
Lina Hurtig, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå IF
Mimmi Larsson, Eskilstuna United
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Lotta Schelin, Olympique Lyon
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Olympique Lyon
9 svar till “Truppen mot Iran och Norge”
Lite konstigt att inte Musovic kom med. Tycker hon är en bra målvakt som är närvarande i spelet.
Mitt laget mot Iran då: mv Hilda C backlinje Jonna A, emma berglund, amanda Ilestedt, Lina N
mf vilket är svårast 4 mittfältare rudolfsson, Appelqvist, irma helin då, Dahlqvist
Anfall: Lotta S, Mimmi L
alltså ett 4 -4 – 2 spel
Angående debatten om U-20 VM.. Om vi förutser att Eskilstuna nu går vidare, så skulle det betyda att de spelar den andra åttondelen 16-17 november..
Om Sverige går vidare från gruppspelet i VM, så lirar man kvartsfinal den 24 november, möter även Brasilien 20:e (men det blir ju för tight)..
Vad hindrar egentligen att anmäla Nathalie Björn (lagkaptenen), även om hon nu inte är tillgänglig för gruppspelet.. Hon är en såpass viktig spelare att man bör ”chansa” med henne, anser jag..
Självklart vill man sätta en backlinje och det är tidsskillnader och sådant att ta hänsyn till, men det här laget kan gå hela vägen och då håller mästerskapet på bra mycket längre än 17 november, som är årets sista match för Eskilstuna..
Känns ju förjäkligt om våran lagkapten (Björn) ska sitta hemma och titta på ev. kvartsfinal, semifinal & final, när Eskilstuna har spelat klart för året, senast 7 dagar innan ”kvarten” spelas..
Vad anser ni om detta?
Jag tycker att det låter som en utmärkt idé.
Jag förstår också att man vill få ihop gruppen och sådant, men spelare som Björn, De Jongh & Blackstenius är 3 st spelare som är lite mer värdefulla och värda att ”vänta på”..
Hade Linköping nu spelat CL istället för Eskilstuna, skulle man inte då lämnat en plats öppen för Blackstenius i samma läge?
Sedan vet jag att vi har många duktiga spelare, som förhoppningsvis kan fylla luckan efter Björn, men att inte ens ta ut henne i VM-truppen, känns ju som en generaltabbe..
Det gäller att vara smart här..
Ingen mer än jag som tycker att det är konstigt att man tar ut 28 spelare till dessa landskamper ? ny turistresa ?
Kan inte se värdet av en träningslandskamp mot Iran, varken sportsligt eller andra synvinklar. Matchen blir en skrattmatch i ordets alla bemärkelser. Skulle vara intressant att få veta hur idén först uppkom och vad som låg till grund för att beslutet togs.
Nedanstående är hämtat från Fotbollsförbundets hemsida, avseende landskampen mellan Sverige och Iran den 20 oktober 2016 (citattecknen har jag lagt till):
”När det svenska herrlandslaget spelade mot Iran på Friends Arena i april 2015 blev det en publiksuccé, en folkfest med nästan 34 000 – både män och kvinnor – på läktarna. Redan vid den tidpunkten fanns det en överenskommelse mellan förbunden att också planera för en dam- eller flickmatch på svensk mark.
Nu är detaljerna på plats och Irans damlandslag kommer alltså till Sverige för att möta det svenska landslaget den 20 oktober i Göteborg. Därmed blir det första gången någonsin som det iranska damlandslaget spelar en landskamp i Europa.”
Håller med Ole Lucköye av hans beskrivning. Ett bra initiativ att ha idrottsutbyte med dessa länder.
Det är ju viktigt att damfotbollen sprids till flera länder, så även om Sverige skall vinna matchen enkelt så tjänar den ett viktigt syfte. Iran för ju möta OS-tvåan. vilket förhoppningsvis uppmärksammas i Iran.