Truppen mot Polen och Moldavien


Pia Sundhage har tagit ut landslagstruppen som ska möta Polen (borta 2:a juni)  och Moldavien (Gamla Ullevi, 6:e juni). Den innehåller inga större skrällar och det intressantaste är kanske att Kosovare Asllani är tillbaka. Även Malin Diaz och Amanda Ilestedt är tillbaka i truppen. Saknas gör skadade Emilia Appelqvist. Nilla Fischer är inte heller med, av personliga skäl.

Jag hade hoppats att Sundhage skulle överraska med att ta in Michelle de Jongh eller Johanna Rytting Kaneryd men de är med i U20/U23-truppen som ska möta USA och England i England. Se hela truppen på svenskfotboll.se. Det var nog sista chansen att slkå sig in i OS-truppen och utöver Nilla Fischer och möjligen Emilia Appelqvist så finns nog OS-truppen bland de uttagna spelarna. Möjligtvis kan Lina Hurtig slå sig in om hon skulle börja visa hysterisk form.

Jag skulle gärna se att man ställer upp laget så här mot Polen.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Hedvig Lindahl, Chelsea LFC
Emelie Lundberg, Eskilstuna United

Försvarare
Jonna Andersson, Linköpings FC
Emma Berglund, FC Rosengård
Magdalena Ericsson, Linköpings FC
Freja Hellenberg, Kopparbergs/Göteborg FC
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Lina Nilsson, FC Rosengår
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier

Mittfältare & forwards
Kosovare Asllani, Manchester City
Stina Blackstenius, Linköpings FC
Lisa Dahlkvist, Paris Saint-Germain
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg FC
Sofia Jakobsson, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå IF
Fridolina Rolfö, Linköpings FC
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain

 

Kosovare Asllani får gärna leverera som hon gjorde i seriefinalen i WSL igår när hennes Manchester City på bortaplan besegrade regerande mästarna Chelsea med 2-0. Två assist i matchen av Asllani som först hittade Demi Stokes med en precis passning och sedan slog hörnan som Jennifer Beattie nickade in. Sex segrar på lika många matcher för City hittills.


10 svar till “Truppen mot Polen och Moldavien”

  1. Ja en bra elva men jag skulle nog ändra på några punkter. Mv Hedvig, backlinje Jonna, Sembrant, Berglund, Lina N
    MF1 Seger, Lisa D, Rubensson
    Mf2 Sofia J ( bra motor, löpstark) framför Seger, Lisa D och Rubensson.
    Anfall Lotta S och Blackstenius med instruktioner att hålla sig vid målet och inte gå långt ut på kanterna. Jonna och Lina sköter kanterna. Bra anfallare att tillgå är ju också Olivia, Pauline, Rolfö.( Mimmi L) Polen, Moldavien skall väl inte vara något problem ?

    • Jag hoppas att Polen kan bjuda lite motstånd på sin hemmaplan så vi får någon värdemätare i alla fall men mot Moldavien lär det bli spel mot ett mål i 90 minuter.

  2. Mimmi Larsson – i aktuell kanonform – är uttagen till U20/U23. Samma gäller Tove Almqvist, som debuterade ”hos Pia” senast, dock utan att göra några inhopp.

  3. En fundering angående förbundskaptenen. Finns det ett klart besked om Pia Sundhage kommer fortsätta som förbundskapten efter olympiska spelen och är i det i så fall ända från till EM-slutspelet?

  4. Kontraktet går ut i december, som väl är.
    Sundhage har hankat sig fram länge utan att prestera. Menar då inte enbart resultatmässigt utan de problem som varit med S under resan.
    S har inte lyckats föra svensk damfotbollsutveckling framåt. FK ska vara lyhörd och nyfiken på förändringar och lyssna till nya rön. Gäller både teknik och fysik.
    Det har blivit tvärtom med osäkerhet och ständiga byten av spelsystem. Det spel som landslaget presterade i OS-kvalet höll låg (teknisk) kvalitet. Men med maximal tur och en enorm arbetsinsats lyckades spelarna till slut fixa en OS-plats. Grattis!
    S har inte lyckats skapa relationer med klubbar och tränare som krävs för att utveckla fotbollen gemensamt. FK/landslaget/SvFF ska dra loket framåt i utvecklingen. Nu blev det direkt en djup spricka med föreningarna som inte S och/eller landslagsledningen lyckats laga.
    S och landslagsledningen har inte lyckats marknadsföra sin sport på bästa sätt. VM var ett medialt lågvattensmärke för svensk landslagsfotboll med tjafs och minskad mediatid. Det får klubbarna till viss del betala för nu p g a brist på intresse från TV-bolag o dyl av damallsvenskan.
    Dax för ett ledarbyte i svensk landslagsdamfotboll – från Domanski/Lyfors (25 år i SvFF!) och neråt.
    Släpp fram ungdomarna och ett nytänk i svensk damfotboll!.

  5. En intressant match idag Gtbg mot Rosengård. Louis Geurts får nog att göra. Allsvenskans bästa målvakt är nog Geurts och sen Vittsjös Katie Fraine. Bästa försvar har nog Rosengård tvåa Eskilstuna.( KDFF har faktiskt också tycker jag ett bra försvar.) Bästa mittfält Rosengård igen och med Appelqvist så bör det vara Djurgården som tvåa. Bästa anfall ja Linköping men Rosengård inte alls långt efter. Av 4 lagdelar tar Rosengård 2, Gtbg 1 och Linköping 1

    • Bästa målvakter: Tveklöst Göteborg sett till hela ’teamet’. Individuellt är det svårare att avgöra.

      Bästa försvar: Svårt, Rosengård släpper inte in mål men testas heller aldrig. Linköping har slarvat individuellt men är det lag som motståndarna får minst antal avslut på. Eskilstunas försvar var inte bra när LFC mötte dom men då var en av de ordinarie mittbackarna inte med. För mig har inget lag imponerat defensivt av de jag sett så här långt men jag får ju utvärdera Rosengård nästa omgång. Att inget lag jag sett har imponerat defensivt kan förstås också bero på att LFC:s offensiv får dom att se dåliga ut.

      Bästa mittfält: För mig är LFC:s mittfält bäst när de har sina bästa spelare tillgängliga (vilket kan vara fallet till matchen mot Rosengård). Neto, Gajhede och Slegers är både spelskickliga och bra på att vinna boll. Neto är också individuellt seriens bästa innermittfältare i mina ögon och särskilt när närmaste tvåan Björk snart lämnar.

      Bästa anfall: Rosengård gör mest mål och är därför bäst så här långt. LFC har varit effektiva i de första 4 matcherna men brände mycket mot såväl Kvarnsveden som mot Umeå. Även om det är positivt att man skapar så mycket så måste man hitta tillbaka till effektiviteten om det ska bli vinst nere i Malmö.

      Av 4 lagdelar blir det: FCR 1, K/G FC 1, LFC 1 och slutligen 1 som jag inte kan bestämma mig för.

  6. För att kommentera bloggarens önskeuppställning så skulle jag byta Ericsson mot Andersson då Jonna är en bättre vänsterback i mina ögon (I år har hon dessutom varit LFC:s bästa back så här långt både defensivt och offensivt). Däremot skulle jag inte varit främmande för att sätta in Ericsson på en av mittbacksplatserna.

    • Anledningen att jag hellre ser Ericsson än Andersson är att jag tycker Ericsson presterat väldigt bra i landslaget hittills. Hon hade ju stor del i att Sverige tog sig vidare från OS-kvalet med sina inlägg och hörnor. Tycker också att hon är en bättre huvudspelare vilket är skönt vid defensiva fasta situationer där vi ju alltid har problem. Lite synd att hon inte har Anderssons snabbhet bara.