Tyresö FF – Fortuna Hjørring 4-0

Tyresö FF stod för en sprakade första halvlek där man körde över Fortuna Hjørring med 4-0 vilket även blev slutresultatet. Laget visade upp det spel man länge har hoppats få se men som man bara under korta perioder lyckats prestera. Nu var det anfallsspel i världsklass med stor rörlighet, högt tempo, stundtals högklassigt passningsspel och några riktigt snygga mål.

Tyresö fick en skön start när Whitney Engen läckert klackade in Meghan Klingenbergs frispark till 1-0 efter en kvart. Kirsten van de Ven, Marta och Verónica Boquete hann sedan göra varsitt mål innan halvleken var slut. Tyvärr höll inte laget uppe intensiteten i andra halvlek som blev lite sömnig och mållös. Fortuna Hjørring hotade aldrig på riktigt allvar Tyresö-målet.

Med Lyon utslaget har Tyresö nu drömläge att nå riktigt långt i turnering men mycket hänger förstås på hur laget ser ut under våren. Förhoppningsvis får man be hålla flera av amerikanskorna så man kan bygga vidare på det man nu har skapa. Lottningen sker om en vecka och då gäller det i första hand att undvika de två tyska lagen samt kanske också Arsenal för övriga lag ska man besegra utan stora bekymmer.