Tyresö – Wolfsburg 3-4

Tyresö FF hade VfL Wolfsburg i brygga efter en mycket stark första halvlek och  ledning med 2-0. Efter 2-0 slutade dock Tyresö att spela fotboll och jobba för varandra när Wolfsburg började satsa offensivt och ta över allt mer. En drömstart i andra halvlek med två snabba mål för Wolfsburg spädde på lagets självförtroende som inte rubbades ens när Tyresö åter tog ledningen. Ett till synes tröttkört Tyresö fick se Wolfsburg sätta ytterligare två mål och vinna med 3-4.

Det var annars Tyresö som tog tag i taktpinnen i första halvlek och hade god kontroll på matchen mot ett då blekt och avvaktande Wolfsburg. Marta visade klass och tog sig förbi både Nilla Fischer och Josephine Henning och satte 1-0 (’28) med högern. Strax därefter rundades åter mittbackarna samt Luisa Wensing, denna gång av Christen Press som sedan hittade Verónica Boquete som satte 2-0 (’30). Det blev en väckarklocka för Wolfsburg som började satsa offensivt mot Tyresö som å sin sida började se allt mer defensivt och passivt ut.

Tyresö-spelarna såg ut att vara kvar i omklädningsrummet i andra halvlek när Wolfsburg för enkelt fick sätta 2-1 (’47) genom nick av Alexandra Popp. Assisten kom från högerkantens Anna Blässe som gång på gång kom runt ganska långsamma Line Røddik Hansen. Martina Müller rann strax därefter igenom mittförsvaret för andra gången på kort tid och satte 2-2 (’53). Wolfsburg gick för ytterligare mål men Marta hann replikera med ett mål i världsklass när hon snyggt satte 3-2 (’56) i bortre, åter med högern.

Wolfsburg fortsatte att trycka på och kvitteringen låg i luften. En skada på Meghan Klingenberg (kanske för dagen genomgående bäst i Tyresö) blev ödesdiger då inhopparen Verena Faißt utnyttjade att man var en spelare mer på hennes kant och hon sprang igenom till 3-3 (’68). Wolfsburgs matchvinnare nummer 1, Martina Müller, fick sedan in segermålet 3-4 (’80) efter mycket vasst förarbete av Nadine Keßler. Den tyska maskinen blev alltså än en gång för svår för ett svenskt lag och sett över hela matchen får nog resultatet ses som rättvist. Tyresö orkade helt enkelt inte stå emot i andra halvlek.

Caroline Seger dominerade i första halvlek men försvann dessvärre helt i andra. Linda Sembrant var också riktigt stark i första halvlek men ifrånsprungen i andra. Marta och Verónica Boquete blixtrade till rejält ett antal gånger men med sina skadebekymmer i ryggen orkade de inte jobba hårt matchen igenom. Tyresös lagspel och tempo var som bortblåst i andra halvlek. Istället växte och växte radarparet Nadine Keßler och kanske framförallt Lena Goeßling ut till matchens giganter.

Starkt kämpat av Tyresö-spelarna men ett stort grattis till VfL Wolfsburg som alltså försvarar titeln.

1-0 Marta (’28), 2-0 Veronica Boquete (’30), 2-1 Alexandra Popp (’47), 2-2 Martina Müller (’53), 3-2 Marta (’56), 3-3 Verena Faißt (’68), 3-4 Martina Müller (’80) – Publik: 11217

Ett svar till “Tyresö – Wolfsburg 3-4”

1. Det var i alla fall kul så länge det varade, Vi har fått se stora stjärnor spela fotboll i Sverige och dom har ju gjort det bra ( klubben har jobbat mindre bra) Tycker att spelarna visat stor moral genom att slutföra detta trots att alla inte kanske fått ut den lovade lönen. Skall bli intressat att se vart spelarna tar vägen , en liten silly season mitt i season så att säga 😉