Tyskland – Italien 1-0

Det blir som väntat Tyskland som Sverige får möta i semifinal efter att de ikväll besegrat Italien med 1-0. Det var ett Tyskland som dessutom började visa ett lite finare spel, framförallt i delar av andra halvlek där man kom igång ordentligt. Man har dock fortsatt lite svårt att skapa så många riktigt heta chanser. Segern mot Italien var helt rättvis då italienskorna hade svårt att få till längre anfall och skapa några möjligheter överhuvudtaget.

Startelvor
Tyskland: Angerer – Cramer, Bartusiak, Krahn, Maier– Laudehr, Keßler, Goeßling, Lotzen – Mittag (Marozsán), Okoyino da Mbabi (Däbritz)
Italien: Marchitelli – Manieri, Salvai (Di Criscio), D’Adda, Bartoli– Tuttino, Stracchi – Camporese (Iannella), Parisi (Mauro), Gabbiadini – Panico
Mål: 1-0 Laudehr (’26)
Publik: 9265

Matchens 5 främsta
1. Simone Laudehr, Tyskland – Blir bättre och bättre för varje match och var riktigt het ikväll. Hårt arbete matchen igenom och gjorde det avgörande målet.
2. Nadine Keßler, Tyskland – Ytterligare illavarslande nyheter för Sverige är att Keßler, som jag tyckt gjort ett blekt EM, kom igång ordentligt i andra halvlek där hon levererade den ena briljanta passningen efter den andra och tog egna smarta löpningar  i offensiven.
3. Lena Goeßling, Tyskland – Viktig för stabiliteten på det tyska mittfältet.
4. Daniela Stracchi, Italien – Flera italienskor gjorde fina defensiva insatser men blandade topprestationer med slarv. Stracchi är nog en den som jobbar hårdast och gör minst misstag. Bra match igen.
5. Lena Lotzen, Tyskland – Har varit bra hela EM och stod för en ny bra insats. Jobbade fram hörnan som gav mål.