Tyskland – Ryssland 9-0

Tyskland visade klass och fotbollsglädje när man idag inledde VM-kvalet med att köra över Ryssland med hela 9-0. Matchen avgjordes i mitten av första halvlek när Tyskland under några minuter gick från 0-0 till 3-0 precis när Ryssland började komma in i matchen och få till lite organiserat anfallsspel. Därefter gick det dock bara utför för ryskorna och i andra halvlek gjorde tyskorna lite som de ville. Silvia Neid kan glädja sig åt att ha fått se sju olika målskyttar i matchen inför dryga 10000 åskådare i Cottbus.

Ryssland, som ju var nära att nå kvartsfinal i EM efter bl.a. oavgjort mot både England och Spanien, stod alltså för en total kollaps och åkte på sin största förlust genom tiderna. Det tidigare bottenrekordet var från 1990 när man som Sovjetunionen föll mot USA med 0-8. Saknades i laget gjorde skickliga målvakten Elvira Todua som dras med en axelskada men det var en kombination av svagt försvarsspel och ett Tyskland som åter fått igång sitt maskineri på allvar som låg bakom de stora siffrorna.

3 svar till “Tyskland – Ryssland 9-0”

1. Det ryska laget var nog inte ens ett B-lag. Undrar vad som egentligen ligger bakom uttagningarna till den landskampen.

• Jag skulle nog inte kalla det B-lag, större delen av startspelarna var ju givna under EM.

2. Medges, B-lag är väl at ta i en aning. Men lämnar man Danilova utanför så står inte alting rätt. Å andra sidan börjar var och varannat lag i Europa ha en stärna som inte spelar landskamper.