UWCL: 16-delsfinal, match 1

Mer om lagen i inlägget ”Inför Champions League 2013/14”.

Onsdag

Onsdagen bjöd på i stort sätt väntade resultat och inga stora skrällar. Efter några tråkigt stora segersiffror i de första matcherna blev det en hel del jämna duster och hälften av matcherna känns glädjande nog ganska öppna inför returerna nästa vecka.

SSHVSM-Kairat (Kazakstan) –  Arsenal (England)    1-7
Arsenal hade som väntat inga bekymmer att vinna. I början av andra halvlek, vid ställningen 0-5, drog Arsenal ner på både tempo och koncentration och SSHVSM  fick äntligen börja anfalla litegrann.

ZFK Spartak Subotica (Serbien) – Rossiyanka (Ryssland)  2-4

Pärnu Jalgpalliklubi (Estland) – Wolfsburg (Tyskland)  0-14
När ett av de allra sämsta lagen möter ett av de allra bästa lagen blir det tyvärr fortfarande sådana här siffror i turneringen. Ytterligare en anledning att tänka om vad gäller turneringens upplägg, seedning och fördelning av platser. Ett glädjeämne i matchen var annars att Nilla Fischer lyckades göra två mål. Pärnu fick även målvakten utvisad men då återstod lyckligtvis endast fem minuter av matchen.

PK-35 (Finland) – Birmingham City (England)  0-3

Þór/KA (Island) – Zorkiy (Ryssland)  1-2
Þór/KA hade det tufft i första halvlek mot en klart passningsskickligare motståndare och kom i tvåmålsunderläge. Med en ganska kraftig vind i ryggen kom man dock tillbaka i andra halvlek men närmre än en reducering kom man inte. Sammantaget ändå en klart rättvis rysk seger.

FC Barcelona (Spanien) – Brøndby IF (Danmark)  0-0
Jenny Olsson fick hålla nollan i Brøndbys mål i Champions League-debuten i en som väntat mycket jämn match. Det som jag kände som knapp fördel Barcelona väger nu över till fördel Brøndby inför returen.

Zürich (Schweiz) – Sparta Prag (Tjeckien)  2-1
Spratzern (Österrike) – Torres (Italien)  2-2
Standard Liège (Belgien) – Glasgow City (Skottland)   2-2

FC Twente (Holland) – Olympique Lyon (Frankrike)   0-4
Lotta Schelin satte ett av målen när Lyon planenligt besegrade Twente som ändå stod för en ganska bra insats.

Tyresö FF (Sverige) – Paris Saint-Germain (Frankrike)  2-1
Mer om matchen

Tavagnacco (Italien)- Fortuna Hjørring (Danmark)  3-2

Torsdag

MTK (Ungern) – Turbine Potsdam (Tyskland)  0-5

Apollon Limassol (Cypern) – SV Neulengbach (Österrike)  1-2
Apollons stora värvningskarusell ser ut att kunna sluta i fiasko efter att österrikiska landslagsanfallaren Nina Burger med sina två mål gett Neulengbach ett utmärkt läge inför returen nästa vecka. Apollon, med bara en cypriotisk spelare i dagens startelva, har nu en vecka på sig att trimma samman sitt nykomponerade lag bättre och kanske lyckas vända dubbelmötet på bortaplan.

Konak Belediyesi (Turkiet) – Unia Racibórz (Polen)  2-1

LSK Kvinner (Norge) – FCR Malmö (Sverige)  1-3