UWCL 2016/17: På väg mot helfransk final

De franska lagen vägde snäppet tyngre i det första semifinalmötet i UEFA Women’s Champions League och med klara bortasegrar ska det mycket till för att det inte ska bli en helfransk final.

Manchester City föll hemma med 1-3 mot Lyon. Lyon hade ett stabilt spelövertag matchen igenom och skapade också klart flest chanser. Lyon fick en drömstart med straffmål av Kumagai redan i andra minuten men Kosovare Asllani kontrade in 1-1 för City strax därefter. Glädjen blev kortvarid då Marozsan satte 1-2 strax därefter och i andra halvlek satte Le Sommer 1-3.

FC Barcelona får åka till Frankrike med samma resultat efter att ha förlorat med 1-3 mot ett effektivt PSG. Precis som mot Rosengård så hade Barcelona klara problem att skapa målchanser men den här gången mötte man ett lag som visade upp ett betydligt bättre spel och annan spets än det svenska kvartsfinalmotståndet. Mål av Delie, Christiane och Cruz för PSG och Latorre för Barcelona.