UWCL: Grym vändning av Verona

Bardolino Verona – Birmingham City  2-0 efter full tid 3-0  efter förl. tot. –> tot. 3-2

Herrejösses vilken sjuk match säger jag bara! Klart spelövertag för gästerna i matchinledningen och när Veronas lagkapten Melania Gabbiadini tidigt tvingades kliva av skadad kändes det ganska kört för hemmalaget. Det kändes som om Birmingham var i full kontroll i en dryg timme och hade också ett antal lägen att avgöra med ett bortamål. Det ett rent under att laget inte lyckades utnyttja stundtals ganska slarviga ingripanden av italienskorna på ett bättre sätt.  En straff i slutet av första halvlek för Verona som Christiana Girelli satte till 1-0 gav dock hemmalaget hopp.

I andra halvlek tryckte man på framåt och Birmingham började se klart osäkra ut. Underbara lirarna Christiana Girelli och Marta Carissimi gjorde båda en fantastisk match och med dryga tio minuter kvar satte grymt tekniska Girelli 2-0 som betydde förlängning. Påhejdade av hemmapubliken var det fortsatt Verona som tryckte på för seger trots krampkänningar på större delen av laget. Avgörandet blev en frispark när Carissimi blev nnerdragen under en av sina många dribblingsruscher. Girelli fick en fantastisk träff på frisparken och bollen letade sig från långt håll in i krysset till 3-0 och Verona var vidare. Mycket tungt för Karen Carney och övriga i Birmingham som borde ha avgjort matchen tidigare. Jag ser dock verkligen fram emot att se detta tekniska och hårt kämpande Verona-gäng möta LdB FC Malmö i slutet av månaden i åttondelsfinal.

Stephanie Öhrström och Maria Karlsson spelade hela matchen för Verona och växte ju längre matchen gick. Öhrström hade ett par farliga utsparkar rakt på Birmingham-spelare men spelade annars stabilt och hade även hjälp av målramen vid ett par tillfällen. Maria Karlsson höll sig lugn i mittförsvaret ända in i slutet och avvärjde många anfallsförsök för motståndarna men slarvade en del i passningsspelet.