UWCL: Kvartsfinalsreturer

27/3 ASD Torres – Arsenal LFC 0-1 >> totalt 1-4 Arsenal till semifinal
Arsenal fick en drömstart i returen när Ellen White redan efter några minuter nickade in 0-1 efter en hörna. Därefter tog Torres över matchen och dominerade spelmässigt men utan att skapa särskilt mycket i första halvlek. I andra halvlek fortsatte jakten på mål och chanserna kom också. Italienskorna var dock inte tillräckligt skickliga i avsluten och Arsenal-målvakten Emma Byrne gjorde dessutom några fina räddningar. Ett smart spelande Arsenal gick till slut resultatmässigt ganska klart till semifinal även om Torres bjöd på riktigt bra motstånd.

27/3 Kopparbergs/Göteborg FC – FCF Juvisy 1-3 >> totalt 1-4 Juvisy till semifinal
Hon var bäst i första matchen och nu kom hon in och avgjorde med två bortamål, Camille Catala. Det var tyvärr åter ett ganska tamt Göteborg i första halvlek som var jämn mellan lagen. I andra tog KGFC över matchen och började skapa chanser. Yael Averbuchs ledningsmål och konstmål var riktigt snyggt. Cathrine Dyngvold hade läge att sätta tvåan men brände friläget, men ska ändå ha plus för ett fint inhopp precis som Olivia Schough. Istället satte Catala kvitteringen efter Almgrens snedträff i eget straffområde. I satsningen framåt kom sedan ytterligare Juvisy-mål av Catala och Cayman. Totalt sett helt rättvist avancemang för Juvisy som var både bollskickligare, taktiskt smartare och hade spetsen i anfallet. Anita Asante tillhörde de bästa i Göteborg och till sist tycker jag Catrin Johansson åter visar att hon ska få chansen i landslaget (som ytterback), stark, iskall och grymt tillslag idag.

28/3 FC Rossiyanka – VfL Wolfsburg 0-2 >> totalt 1-4 Wolfsburg till semifinal
Rossiyanka stod upp bra i defensiven även i returen hemma i Ryssland. Man har en ganska skön kombination nu av övervägande stabila ryska spelare i defensiven och övervägande luriga afrikanskor i offensiven. Wolfsburg var dock åter det bättre laget och vann rättvist. Matchen levde länge eftersom Rossiyanka hade gått vidare vid 1-0 och hade 0-0 i halvtid. Målvakten Elvira Todua räddade laget i första halvlek med en fantomräddning på Alexandra Popps vassa volleyskott. Wolfsburgs skyttedrottning Conny Pohlers nickade dock in 0-1 i andra halvlek och i slutminuterna satte Lena Goeßling 0-2 med ett skott i krysset.

28/3 LdB FC Malmö – Olympique Lyonnais 0-3 >> totalt 0-8 Lyon till semifinal
Det blev inte någon revanch för Malmö utan Lyon vann till slut även returen ganska komfortabelt. Malmö började piggt precis som i bortamatchen men fick inte hål på motståndarna. Istället var Lyon åter effektiva när Lotta Schelin kyligt satte 0-1 i lagets första riktiga målchans efter en kvart. Malmö tappade där gnistan en aning och Lyon kunde kontrollera händelserna resten av matchen. Megan Rapinoe skickade via ribban in 0-2 men bollen var aldrig över mållinjen och borde inte ha godkänts. I slutminuterna nickade långa Wendie Renard in 0-3. Malmös offensiv bestod åter till största delen av Ramona Bachmann men laget hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna som nästan var fler i bortamötet.Trots brakförlusten kan man konstatera att Malmö ser oerhört mycket hetare ut än Göteborg inför den damallsvenska starten.

3 svar till “UWCL: Kvartsfinalsreturer”

1. Vet du varför Laure Lepailleur inte var med i Juvisys trupp? För hon är väl Juvisyspelare nu?