Wolfsburg – Potsdam 2-5 (!)

Vfl Wolfburg åkte på en rejäl käftsmäll hemma mot Turbine Potsdam när man föll med hela 2-5. En mycket blek laginsats mot taggade motståndare bäddade för det resultatet.

Visst spelmässigt övertag för Wolfsburg i första halvlek men Potsdam skapade väl så farliga chanser.  Wolfsburg fick mer grepp om matchen under halvlekens gång men hade problem med Potsdams energiska presspel. Man gick ändå till halvtidsvila med 2-1.

I andra halvlek fick Potsdam en drömstart med två snabba mål, en chock som Wolfsburg aldrig hämtade sig ifrån. Man blev istället helt söndersprungna av Potsdamspelarna som visade härlig energi och innan matchen var slut hade man satt ytterligare två bollar bakom unga Merle Frohms som vaktar lagets mål i Almuth Schultz frånvaro.

0-1 Svenja Huth 24′, 1-1 Lara Dickenmann 36′, 2-1 Caroline Graham Hansen 45′, 2-2 Huth 49′, 2-3 Tabea Kemme 50′, 2-4  Marina Makanza 73′, 2-5 Huth 88′.

Väldigt starkt av Potsdam som kom med ett ungt lag till Wolfsburg då exempelvis Asano Nagasato, Ilaria Mauro, Bianca Schmidt, Elise Kellond-Knight och Patricia Hanebeck saknades i startelvan.

Wolfsburgs startade med Lara Dickenmann, Ramona Bachmann, Zsanett Jakabfi och Caroline Graham Hansen i offensiven. Oerhört mycket individuell klass men samspelet dem emellan höll, bortsett några sekvenser i första halvlek, inte hög klass och det blev mest soloräder där det oftast blev en dragning för mycket.

Matchens 3 främsta
1. Svenja Huth (Turbine Potsdam) – Tillbaka som anfallare efter gästspel på diverse andra positioner de senaste åren. Med sin snabbhet och kvickhet använde hon Wolfsburgsförsvararna som rundningskoner i Potsdams snabba omställningar. Ett konstant hot och tremålsskytt.
2. Tabea Kemme (Turbine Potsdam) – Urstarka lokomotivet på mittfältet hade en absolut nyckelroll i både offensiv och defensiv och var inblandad i flera av målen.
3. Victoria Krug (Turbine Potsdam) – Blott 17-åriga Krug har fått starta i backlinjen i de senaste matcherna. Hon imponerade med lugnt och moget spel. Bra match också av mittbackskollegan Stephanie Draws som sedan några matcher är tillbaka efter långtidsskada.

Nilla Fischer hade ingen stor dag och Wolfsburgs försvar var överhuvudtaget inte på tårna denna dag. Efter tio omgångar är man redan hela nio poäng efter serieledande Bayern München. Man delar ändå andraplatsen med FFC Frankfurt. Potsdam är fortsatt långt efter på 8:e plats.

Startelvor
Wolfsburg: Frohms – Maritz, Peter, Fischer, Blässe – Bernauer, Goeßling, Bachmann – Dickenmann, Jakabfi, Hansen
Potsdam: Schmitz – Kulis, Draws, Krug – Meister, Wälti, Kemme, Siwinska – Rauch, Huth, Schwalm